Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dove je iz ekoloških razloga napravio prvi dezodorans koji će moći da se dopunjuje

AUTOR: CityMagazine 26 Feb, 2021
Dove je iz ekoloških razloga napravio prvi dezodorans koji će moći da se dopunjuje

Kompanija Dove ozbiljno razmišlja o ekološkoj održivosti. Kako bi pozitivno uticala na smanjenje zagađenja, ona je nedavno u saradnji sa organizacijom A Plastic Planet i holandskim dizajnerskim studiom VanBerlo napravila prvi dezodorans koji će kupci moći da dopune nakon što se on istroši.

Pakovanje novog stik dezodoransa kompanije Dove napravljeno je od nerđajućeg čelika, s ciljem da ono bude korišćeno što duži period. Ovaj materijal je obavijen belim papirom koji ima sertifikat odgovornog korišćenja šumskih resursa, izdat od strane organizacije Forest Stewardship Council. Pakovanje ipak sadrži plastiku, ali je ona zastupljena 54% manje nego što je uobičajeno za dezodoranse iste veličine. Treba napomenuti da je 98% iskorišćene plastike prethodno bilo reciklirano.

Što se tiče kvaliteta samog dezodoransa, važno je reći da on ne sadrži alumijum. Iz Dove-a poručuju da deluje do 48 sati, što je poslednjih godina već postao standard.

Ovo je svakako dobar potez kompanije Dove koji bi mogao da napravi pomak u održivoj proizvodnji dezodoransa. Nadamo se da će se na nju ugledati i ostale kompanije ovih ili sličnih proizvoda.

Izvor: Design Taxi