Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

SBB fondacija u akciji ozelenjavanja Novog Beograda

AUTOR: CityMagazine 04 Apr, 2021
SBB fondacija u akciji ozelenjavanja Novog Beograda

SBB fondacija je juče zajedno sa pobednikom ekološkog konkursa rEKOnstrukcija Kregom Hemflingom i Udruženjem studenata Šumarskog fakulteta učestvovala u akciji sađenja 150 sadnica na Savskom keju u Novom Beogradu.

Fondacija se od osnivanja kroz dugoročne projekte zalaže za očuvanje životne sredine, a ova akcija sađenja još jedan je dokaz da svi zajedno možemo da uradimo mnogo dobrog za svoju okolinu.

Već šest godina kroz projekat Ne prljaj. Nemaš izgovor zalažemo se ne samo za očuvanje životne sredine, nego i za podizanje svesti o tome koliko svako od nas svakodnevnim postupcima može da menja svet nabolje. Posebno sam srećna što je pobednik našeg konkursa rEKOnstrukcija želeo da nam pokloni sadnice, što pokazuje da jedna pozitivna promena donosi drugu i tako pokrećemo lanac promena u čitavom društvu”, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

U akciji je učestvovao i izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković sa najbližim saradnicima.

SBB fondacija – Milija Zeković CEO SBB

Trenutna pošumljenost u Srbiji je oko 30% i smatramo velikim uspehom u borbi za zaštitu životne sredine ako ostvarimo cilj od 40% do 2030. godine. Pozivamo sve studente, ali i građane da se uključe u ekološke akcije i u ostalim delovima naše zemlje, od čišćenja reka i priobalja do reciklaže”, rekao je Nikola Popović, student prodekan Šumarskog fakulteta.

Akciji sadnje hrasta, javora, jasena, platana i topole pridružili su se i članovi Udruženje studenata Šumarskog fakulteta uz podršku JKP Zelenilo, kao i članovi Udruženja stanara Zajednička akcija, koji su obezbedili prostor za sadnju u kraju u kom žive.

Kreg Hemfling je zajedno sa svojom porodicom pobedio na nagradnom konkursu SBB fondacije, jer je na 37 ari zemljišta u blizini Kruševca zasadio šumu želeći da doprinese borbi protiv klimatskih promena. Uz to, njihova kuća je energetski efikasna, izgrađena isključivo od recikliranog građevinskog materijala, a u svom dvorištu kompostiraju organski otpad.