Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Evo kako je u Kanadi zatrpanoj snegom

U poslednje vreme svedoci smo mnogih ekstremnih vremenskih situacija na raznim krajevima planete, od požara u Australiji pa sve do poplava. Ono što se desilo u Njufaundlendu i Labradoru je sa potpuno drugog kraja vremenskog spektra.

Naime, ove kanadske provincije pogođene su najgorom mećavom u prethodnih pedeset godina. To u praksi znači da su mnoge oblasti potpuno prekrivene snegom i mnoge kuće zavejane, tako da ukućani ne mogu ni da izađu iz njih. Pored toga, snažni vetrovi onemogućavaju potpuno raščišćavanje snežnih nanosa čak i onima koji su uporni. A o pronalaženju automobila ispod nekoliko metara snega da i ne govorimo.

To je samo još jedan u nizu dokaza da su klimatske promene ozbiljna tema i da globalno zagrevanje nije samo laž i izmišljotina, već opasan problem za sve ljude na zemlji. Ukoliko nam ne verujete, pogledajte i sami fotografije u galeriji ispod teksta i uverite se u posledice. Istina, ovi ljudi se sa njima nose uz ogroman smisao za humor, ali teško da bi svi bili tako raspoloženi u sličnim okolnostima.

Izvor: Bored Panda