Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

10 veselih destinacija za prva naredna putovanja

AUTOR: CityMagazine 14 Mar, 2021
10 veselih destinacija za prva naredna putovanja

Nakon godinu dana života pod merama i u neizvesnosti, svi iščekujemo dane kada ćemo moći da otputujemo na odmor. Destinacija je bezbroj, ali činjenica je da su nam milije srcu one čija je arhitektura vedrih boja. Upravo zato, odlučili smo da istražimo ovu temu i predstavimo vam gradove okupane suncem i pozitivnom energijom. Nadamo se da ćete uživati u onome što sledi… Nekada su i fotografije dovoljne da izmame osmeh ili ožive uspomene. Do prve naredne prilike za putovanje…

1. Salvador, Brazil

U ovom gradu prisutna je fuzija afro-brazilske kulture, arhitektonski stil i bogata gastronomska ponuda. Dovoljna je jedna kratka šetnja Pelorinjom da biste doživeli prizor kao sa razglednice, i probali ukusne specijalitete.

John W Banagan/Getty images

2. Hondaribija, Španija

Iako je Baskija prepoznatljiva po sivim gradovima, postoje i izuzeci, kakva je Hondaribija. Kao što vidite u kadru ispod, krase je drveni balkoni u crvenoj i zelenoj boji. Izdvajamo i još jednu prednost putovanja u ovo mesto, a to je vinski put i blizina francuskog gradića Andeja.

Angel Villalba/Getty images

3. Havana, Kuba

Ako postoji grad u kome stanovnici boje atmosferu na ulicama, onda je to Havana. Iako je njihov životni standard nizak, to se ne oseća, već plešu u ritmu muzike i zahvalni su na tome što imaju, ma koliko to malo bilo.

Kriangkrai Thitimakorn/Getty images

4. Džajpur, Indija

Reč je o gradu u Indiji, u kome su zastupljeni roze tonovi, i to u čast princa Alberta, supruga kraljice Viktorije. Upravo je Palata vetrova u ružičastoj boji, ali treba sagledati lepotu čitave prestonice, u kojoj vreme kao da je stalo.

Bartosz Hadyniak/Getty images

5. Vernaca, Italija

Na italijanskoj rivijeri, nedaleko od Đenove, smeštena je grupa ribarskih naselja poznata pod nazivom Cinque Terre. Ceo kraj izgleda toliko bajkovito, da vam se čini da sanjate. Zapljuskivanje Ligurskog mora, penušavo vino i vatromet boja na fasadama, samo su deo onoga što Vernaca nudi brojnim turistima.

Getty images

6. San Migel de Aljende, Meksiko

Oni koji su posetili ovo mesto, poručuju da je vredno pažnje i da je u pitanju jedan od najlepših kolonijalnih gradova Meksika. On pruža mir, kako zbog baroknih detalja, tako i zbog jednostavnih oker i žutih tonova. Dodajemo i to da je pod zaštitom Unesco-a.

Marco Bottigelli/Getty images

7. Šefšauen, Maroko

Ova destinacija je idilična i sjajna za ljubitelje fotografije. Plavo-bela arhitektura, spokoj i gostoljubivost sinonimi su za Šefšauen, koji se nalazi na obroncima venca Rif.

Lingxiao Xie/Getty images 

8. Flevoland, Holandija

Iako ove godine ne možemo da svedočimo cvetanju lala u ovom holandskom gradu, to je užitak koji treba doživeti bar jednom u životu. Tokom aprila i maja dostupna je vožnja biciklom ili automobilom, koja pruža pogled na raznobojne lale. Inače, ovde se gaji najviše ovog cveća.

Jaap Hart/Getty images 

9. Aveiro, Portugal

Ukoliko vam se ukaže prilika da posetite Aveiro, ne propustite da prošetate plažom Kosta Nova. Razlog su fasade na pruge veselih tonova. Na mestu nekadašnjih ribarskih kućica nikla su odmarališta.


Carol Yepes/Getty images

10. Mi Čang Čai, Vijetnam

Ova oblast turistima nudi uravnoteženost i spokoj, pre svega zbog pirinčanih terasa, koje su prepoznate kao nacionalno prirodno nasleđe. Zanimljiva je i igra svetlosti i senke.

Sasin Tipchai/Getty images 

Izvor: Elle España