Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ajfelova kula je dobila svoj veličanstveni kanjon

AUTOR: CityMagazine 01 Jun, 2021
Ajfelova kula je dobila svoj veličanstveni kanjon

Ako se prošetate Parizom ovih dana, primetićete da jedna od najvećih znamenitosti ovog grada, Ajfelova kula, izgleda malo drugačije nego inače. Doduše ne toliko ona sama, koliko prostor oko nje. Čini se kao da se ispod nje nalazi duboki kanjon, na čijem dnu je velika pariska avenija. Kako je to moguće?

Pa, odgovor na ovo pitanje nije teško pretpostaviti. Radi se, naravno, o velikoj optičkoj iluziji, koju je osmislio i realizovao poznati francuski ulični umetnik i fotograf JR.

To nije prvi put da je on uradio ovako nešto. Naime, 2019. godine isti umetnik je napravio veliku 3D optičku iluziju oko piramide ispred Luvra, a u martu ove godine on je svojom umetničkom instalacijom ukrasio palatu u Firenci.

Kanjon kod Ajfelove kule je već prirastao za srce lokalcima i turistima, a posebno deci, koja obožavaju da budu fotografisana dok kobajagi stoje na njegovim liticama i gledaju podnožje.

JR je poručio ljudima da uživaju u njegovoj umetničkoj instalaciji, jer će po svemu sudeći ona od kiše biti isprana za oko mesec dana, nakon čega će biti i uklonjena. Ako ste planirali da posetite francusku prestonicu u ovom periodu, preporučujemo vam da skoknete do Ajfelove kule, čak i ako ste već imali priliku da je vidite, i uživo se uverite kako izgleda velika optička iluzija koja prikazuje kanjon u njenom neposrednom okruženju.

Izvor: Design Taxi
Izvor naslovne slike: Galerie Perrotin