Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Beč izabran za najpoželjniju destinaciju

AUTOR: CityMagazine 27 May, 2021
Beč izabran za najpoželjniju destinaciju

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja Traveller Made proglasila je Beč za najpoželjniju destinaciju za 2021. godinu. U trci za titulu „Most Desired Preferred Destination“ Beč je odneo pobedu protiv Ciriha, Japana, Novog Zelanda, Koreje i Australije.

Traveller Made je vodeća mreža u oblasti luksuznih putovanja koja obuhvata 71 zemlju, 450 agencija i 3.500 takozvanih Luxury Travel Designers. Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata. Osvajanje nagrade potvrđuje da Beč nudi sve što luksuzno putovanje zahteva: ekskluzivnost, jedinstvenost i visoki kvalitet u svim oblastima. Pored ponude u gradu aktivno angažovanje Bečke turističke organizacije za vreme pandemije bilo je presudno za pobedu.

Turistička organizacija Beča se od 2017. godine aktivno zalaže za etabliranje Beča kao luksuznog odredišta. U luksuzne turiste se ubrajaju pojedinci sa imovinom čija neto vrednost iznosi preko 30 miliona dolara (Ultra High Net Worth Individuals) i preko jednog miliona dolara (High Net Worth Individuals). Turistička organizacija Beča pomoću ciljanih marketinških mera gradi kontakte sa takozvanim „čuvarima kapija“, dok bečke kompanije u luksuznom sektoru podržava u ostvarivanju kontakta sa svojom ciljnom grupom.

„Izbor za najpoželjniju luksuznu destinaciju u 2021. godini je velika čast i važan signal za ciljnu grupu luksuznih turista koji su zbog stvaranja vrednosti od strateškog značaja za čitavu destinaciju“, izjavio je Norbert Ketner, direktor Bečke turističke organizacije.

Fotografije: © Wien Tourismus/ Peter Rigaud/ Couture Vivienne Westwood Vienna/ Paul Bauer