Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Budva na Sajmu turizma predstavlja ovogodišnju ponudu

AUTOR: CityMagazine 21 Feb, 2020
Budva na Sajmu turizma predstavlja ovogodišnju ponudu

Budvanska rivijera je za predstojeću sezonu 2020. obogatila turističku ponudu, pa će na raspolaganju biti 130 hotela, odnosno 17.300 ležajeva. Više od polovine ovih smeštajnih kapaciteta činiće hoteli sa četiri i pet zvezdica. Ljubitelje crnogorskog primorja najviše će ipak obradovati to da se prošlogodišnje cene hrane, pića i plažnog mobilijara neće menjati. Osim toga, goste iz Srbije i sveta na potezu od Jaza do Buljarice očekuje i oko 3.000 soba, apartmana, kuća i vila za izdavanje, ili oko 32.000 ležajeva.

Celokupnu ponudu Turistička organizacija opštine Budva predstaviće u okviru najznačajnijeg turističkog događaja u zemlji i regionu, 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji se održava od 20. do 23. februara.

Budvanski hotelijeri pripremili su specijalne cene i povoljne aranžmane tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, dok će se tokom glavne turističke sezone cene kretati od svega 10 evra po osobi u privatnom smeštaju, pa do nekoliko stotina u hotelima visoke kategorije.

„Imajući u vidu da Srbija predstavlja veoma značajno emotivno tržište za nas, Turistička organizacija opštine Budva pristupa sa posebnom pažnjom promociji u ovoj zemlji. Tokom prošle godine, gosti iz Srbije su bili na drugoj poziciji po broju dolazaka i broju noćenja, ostvarivši blizu milion noćenja. Verujemo da će srpski turisti i u toku naredne letnje sezone biti u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja na budvanskoj rivijeri“, istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva. Budva svake godine obogati svoje smeštajne kapacitete novim hotelima visoke kategorije, pa će tako biti i ove sezone.

„U pripremi su dva hotela visoke kategorije sa 5 zvezdica, Slavija i Square, koji će biti otvoreni do početka glavne turističke sezone. Oni će dati novi šarm Budvi i ujedno upotpuniti turističku ponudu našeg grada“, kaže Liješević.

Osim manifestacije Od Uskrsa do Vaskrsa i budvanskog Karnevala, kao i specijalnih aranžmana u hotelima i privatnom smeštaju za uskršnje i prvomajske praznike, na Sajmu će biti predstavljena i standardna turistička ponuda Budve tokom cele sezone, od aprila do oktobra.

Budva će na kreativan i maštovit način predstaviti svoju destinaciju na Sajmu na moderno osmišljenom prostoru – štandu koji će biti potpuno „prekriven“ LED ekranima koji će posetiocima približiti prirodne lepote, plaže, manifestacije i sportske aktivnosti budvanskog zaleđa.

Prvog dana Sajma, tokom koktela koji je organizovan za prijatelje i medije iz Srbije, štand su posetili Njegova ekselencija ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević sa saradnicima, predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, predstavnici turističke privrede i najeminentniji mediji iz Srbije.

Tokom četiri dana trajanja Sajma turizma, svi pratioci Facebook i Instagram stranice TO Budva (budva.travel) biće u prilici da učestvuju u bogatoj nagradnoj igri koji su pripremili predstavnici TOB-a u saradnji sa turističkom privredom grada.

Budva će biti među 700 direktnih izlagača i suizglagača iz 40 zemalja. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno će biti prisutno 44 države.                                                                                            

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Destinacija

10 najlepših stanica podzemne železnice na svetu

Pojedine stanice metroa u svetu izgledaju kao prave palate. Takav je slučaj sa onima u Moskvi, Sankt Peterburgu i Taškentu.…

6 najboljih evropskih gradova za šetnju

Šetnja je zdrava i uvek preporučljiva, a naročito kada obilazimo neko novo mesto koje do tada nismo posetili. Ovde ne…

Tri godine projekta Bee Connected – Povezivanje sa pčelama i prirodom

Projekat Bee Connected, koji ove jeseni obeležava tri godine postojanja, promovisao je na izuzetno konstruktivan način važnost pčela za očuvanje…

Najbolji manji gradovi u svetu u 2021.

Popularni njujorški magazin o putovanjima Conde Nast Traveler svake godine dodeljuje nagrade čitalaca – Readers’ Choice Awards, u raznim kategorijama.…

Može li Srbija da se prilagodi na nove klimatske uslove?

Mere adaptacije na klimatske promene u Srbiji moraju da prožimaju sve aspekte života ljudi, od poljoprivrede preko energetike do urbanog…

Promišljeni povratak prirode: Kako je zapuštenost jednog imanja pretvorena u njegovu najveću prednost

Ne rešavaj probleme, ne radi ništa i ne brini. Mogu li posedi koji prehranjuju porodice da postanu isplativi ako se…