Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nadomak Dubaija se nalazi jedna romantična oaza

AUTOR: CityMagazine 16 Mar, 2021
Nadomak Dubaija se nalazi jedna romantična oaza

Jezero ljubavi u obliku dva spojena srca, koje se nalazi u pustinji u okolini Dubaija, nova je omiljena turistička destinacija romantičnih parova u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dubai je svetskoj javnosti najpoznatiji po neboderu Burdž Kalifa i ostrvu u obliku palme, ali to svakako nisu jedine stvari koje ovaj neverovatan grad ima da ponudi turistima. Jedan od njegovih skrivenih dragulja je i Jezero ljubavi, koje se nalazi u blizini oaze Al Kudra. Ono se prostire na 550.000 kvadratnih metara i najbolje izgleda kada se gleda iz ptičje perspektive.

Izvor: instagram.com/natali_travel_agent

Jezero ljubavi, u obliku dva spojena srca, okruženo je svojevrsnim prstenom od različitog rastinja. Tu je zasađeno oko 16.000 stabala, na hiljade zasada cveća, uključujući i onih crvene begonije, a između prstena i jezera je ovim biljkama ispisana reč „ljubav“ na engleskom (Love).

Svetska javnost je za ovo neobično jezero saznala u novembru 2018, kada je Šeik Hamdan ibn Muhamed ibn Rašid el Maktum objavio fotografiju Jezera ljubavi na svom Instagramu sa porukom: „Za sve vas“.

Pogledajte u video klipu u produžetku kako izgleda ovo prelepo jezero.

Izvor: Design You Trust
Izvor naslovne slike: instagram.com/eliteconciergedxb