Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najgori turisti 2019. godine

Turizam može biti odličan za ekonomiju jedne zemlje, ali to pojačanje dolazi zajedno sa sopstvenim setom problema. „Od svih štetnih životinja, najštetnija je turista”, napisao je engleski sveštenik Fransis Kilvert tokom 1870-ih.

Evo primera užasnog turističkog ponašanja poslednjih meseci:

Glasno svađanje u Mjanmaru

Za posete turista u manastiru Mahagandhajon u Mjanmaru, glavni je prizor stotina bosonogih, tihih monaha, koji se okupljaju za jelo. Tu je sto koji je opisan kao „spokojan”. Međutim, tišina je probijena jedno jutro u januaru 2019. godine, kada se grupa turista iz Kine glasno svađala o najboljem mestu za fotografiranje. Od tada je manastir zabranio posetiocima da uđu u trpezarijske prostorije.

Povraćanje u Veneciji

Dve mlade žene iz Norveške u avgustu odlučile su da se kupaju u kanalu Rio di Canaregio – u donjem vešu. To nije dozvoljeno i sa dobrim razlogom: kanal je prepun pacova. Kada ih je policija obavestila o tome, jedna od žena je gadljivo povraćala.

Golo kupanje takođe u Veneciji

U drugoj strašno-turističkoj priči iz Venecije, par čeških turista koji su bili na putu da vide sportski događaj u Milanu bili su optuženi za javnu nepristojnost zbog nagog plivanja u kanalu. Usput, u slučaju da se pitate zašto u Veneciji ima toliko strašnih turista, to može biti zato što Venecija, grad od 53.000, godišnje ugosti do 20 miliona posetilaca. Mnogo turista znači puno mogućnosti za užasno ponašanje.

Obaranje motocikla na Baliju

Pošto policajci na Baliju vole da ponižavaju turiste koji se loše ponašaju paradirajući ih u narandžastom zatvorskom ogrtaču, neki bi ipak razmislili da li će biti bezobrazni i nepristojni. To međutim nije zaustavilo australijskog turistu na Baliju da ispred noćnog kluba obara motocikle i povređuje ljude.

Krađa, ponovo na Baliju

Još jedan muškarac iz Australije suočen je sa čak sedam godina robije zbog krađe tašne. Žrtva je takođe bila turista – iz Kanade. Kada je počinilac saznao dužinu zatvorske kazne za zločin, „sklupčao se ispod stola“ i pravio se da plače.

Izvor: Reader’s Digest

Fotografije: Unsplash