Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su neka od najšarenijih mesta na svetu

AUTOR: CityMagazine 02 Mar, 2021
Ovo su neka od najšarenijih mesta na svetu

Svet je prepun najrazličitijih lepota, i prirodnih i onih napravljenih ljudskom rukom, pa tako u koji god njegov kraj da se zađe, može da se pronađe nešto zanimljivo i lepo. Bez obzira na to gde ste sve putovali i šta ste sve videli, uvek postoji nešto što će vas prijatno iznenaditi i što će vam ostati u lepom sećanju. Osim svetski poznatih atrakcija koje mame mnoge ljude da na njima naprave fotografije za uspomenu, još nešto što često privlači pažnju su mesta prepuna boje.

U trenucima kada nam pravo putovanje baš i nije dostupno, ostaje nam da putujemo makar virtuelno i putem različitih fotografija. Kada su u pitanju mesta puna boje, inspiracija se nalazi na svim stranama sveta, kao što možete i videti u nastavku. Ovo su samo neka od mesta iz te kategorije, a zasigurno ih ima mnogo više i čekaju da budu otkrivena od strane putnika namernika.

Mala Indija, Singapur

Foto: Shutterstock

Ovaj kulturni i istorijski distrikt u sebi sadrži sve dugine boje i mnoge prelazne nijanse. U njemu se nalaze razni restorani, građevine novije i starije generacije i tezge na kojima se može kupiti puno ručno rađenih proizvoda i probati autentična jela.

La Boka, Buenos Ajres

Foto: Ivo Antonie de Rooij/Shutterstock

Argentinska prestonica prethodnih godina je dobila magnet za turiste u vidu ove oblasti, što je delimično zbog toga što su tango umetnici „prisvojili“ ovaj deo grada, a delom zbog mnoštva prelepih boja na kućama i prodavnicama ispred kojih svi žele da se fotografišu.

Burano, Venecija

Foto: Javen/Shutterstock

Jedno od venecijanskih ostrva koje definitivno donosi mnogo sporiji ritam i manje gužve u odnosu na okolnu oblast. Možda u sebi nema veliki broj poznatih atrakcija, ali kanali ispunjeni ribarskim brodićima i okruženi šarenim kućama nešto su čemu retko ko može da odoli.

Doi Intanon, Čijang Maj

Najviša planina u Tajlandu nudi prelepe poglede na okolne doline, a ujedno je i zanimljiva atrakcija sama po sebi. Tu su dva hrama, do najsitnijeg detalja uređeni vrtovi i jezerca, a zavisno od doba godine, možete videti i trešnju u cvatu.

Gamčeon, Busan

Foto: Shutterstock

Ovo mesto poznato je kao busanski Maču Pikču, a predstavlja pravi lavirint uličica, strmih stepeništa, skulptura, ulične umetnosti i kuća izuzetno jarkih boja. Mesto obiluje kafićima koji pružaju fascinantan pogled na ceo taj šareni deo grada.

Martkhal, Roterdam

Foto: Shutterstock

Roterdam je poznat po mnogim neobičnim arhitektonskim zdanjima, a jedno od njih je i ova pijaca u obliku potkovice. Sama po sebi ne bi bila toliko impresivna da njena unutrašnjost nije oslikana šarenim muralom na čak 11 hiljada kvadratnih metara. Zbog toga je dobila nadimak „Sikstinska kapela Roterdama“.

Čudesni vrt, Dubai

Foto: Abrar Sharif/Shutterstock

Verovali ili ne, ovaj vrt u sebi sadrži više od 150 miliona cvetova. Njih ima u svakoj boji, obliku i veličini i poređani su tematski, pa se tako može proći kroz lukove u obliku srca, a i posetiti sekcija posvećena Dizniju, gde vas gleda cvetni Miki Maus visok 18 metara.

Izvor: Time Out

Naslovna fotografija: Buenos Aires Tourism