Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje scene sa hranom iz Diznijevih crtaća (II deo)

AUTOR: Isidora Spasić 15 Feb, 2018
Najbolje scene sa hranom iz Diznijevih crtaća (II deo)

Osim što crtaći obično ostavljaju pozitivnu poruku, koja se odnosi na dobrotu, pravdu, prijateljstvo i druge vrednosti, tu su i da nas zabave. A hrana je uvek bila i ostala nezaobilazni deo svake zabave, pa tako i crtanih filmova. Bilo da je u pitanju jedenje špageta, grickanje buba, ili pravljenje torte za princezu, od Diznija možemo naučiti i po koju stvar o kuvanju.

Pravljenje torte u Uspavanoj Lepotici

Kako bi adekvatno proslavile rođendan princeze Aurore, dobre vile su odlučile da joj bez pomoći magije i čarobnih štapića naprave tortu od petnaest spratova. Tada nastaje poslastičarska zbrka, jer vila Fauna ne zna baš najbolje da izmeri brašno, i ubacuje cela jaja sa ljuskom u smesu za tortu. Kao “slatki” rezultat, plava torta sa roze svećicama počinje polako da tone, pa je vila primorana da je pridrži drškom od metle. Ova simpatična scena podseća nas da je priprema poslastica lep način da iskažemo ljubav, ali i da podrazumeva određenu dozu znanja.

(foto izvor: www.pinterest.com)

Kuvar na delu iz Male sirene

Dok spretni i razigrani kuvar Luis priprema gozbu na kojoj su glavni deo menija riblji specijaliteti, rak Sebastijan sve to posmatra iz prikrajka. I dok se ribe tranžiraju, njihove glave lete, kosti se čupaju, a zatim se premazuju solju i bacaju na kuvanje, Sebastijan zgroženo cvokoće od straha. Kuvar ga u jednom trenutku uhvati, ali on nekako u ovoj epskoj jurnjavi uspeva da pobegne, i samim tim izbegne da postane deo pompeznog obeda. Kada ubrzo zatim vidi sirenu Arijel trivijalno joj se požali rečima: „Nadam se da ceniš sve što činim zbog tebe, mlada damo!“

(foto izvor: www.youtube.com)

Jedenje špageta u Mazi i Lunji

U jednoj od najromantičnijih scena ne samo u crtanim već i igranim filmovima, centralno mesto zauzimaju špagete. Ovaj tanjir testenine u sosu od paradajza sa mesnim ćuftama, glavni je “krivac” što će se Maza i Lunja zaljubiti jedno u drugo. U istinskom stilu italijanskog restorana, kelner će im na kariranom stoljnjaku i uz zapaljenu sveću servirati jelo. Uz zvuke harmonike njih dvoje jedu gledajući se stidljivo, sve do momenta kada će uhvatiti istu špagetu i u tom trenutku se poljubiti. Nakon toga na tanjiru ostaje samo jedna ćufta, pa je Lunja prepušta Mazi. E to je pravi džentlmen.

(foto izvor: www.movies.disney.com)

Gozba iz Lepotice i zveri

Kada su hrana i Dizni u pitanju, ovo je bez sumnje jedna od najglamuroznijih gastronomskih scena ikada. Pošto se Bel i Zver (iliti princ) posvađaju, ona odlazi gladna na spavanje. Kako bi joj stanovnici dvora udovoljili, pripremaju joj inkognito gala večeru. Uz pesmu, elaboriranu koreografiju, pa i vatromet, posuđe daje svoj maksimum da bi impresioniralo gošću. A od posluženja tu su sve same francuske đakonije: sufle od sira, supa dana, goveđi ragu, pite, pudinzi, torte, kolači.., i fontana od šampanjca! Čitava scena oda je vrsnoj hrani, i pre svega ljubaznom gostoprimstvu.

(foto izvor: www.disney.wikia.com)

Grickanje buba u Kralju lavova

Pošto tragično izgubi svog oca, Simba napušta dom i odlazi da živi sam u prašumi. Tamo upoznaje nove drugare Pumbu i Timona, koji ga uče relaksiranom konceptu življenja – „hakuna matata“. Poenta ove filozofije jeste da treba biti opušten i bez briga. Zato se njih trojica ljuljaju na lijanama, izležavaju u hladu, i jedu bube. Živopisno nacrtane gliste, crve i egzotične bube, Pumba i Timon slasno grickaju, dok je Simba u početku zgrožen. Međutim, pošto degustira jednu, ubrzo postaje njihov fan. Biti slobodan i spreman za neočekivane gastronomske izazove, poruka je koju bi svako mogao da primeni.

(foto izvor: www.ohmy.disney.com)

Foto izvor za naslovnu sliku: www.thefandom.net

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…