• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Najbolje scene sa hranom iz Diznijevih crtaća (II deo)

Isidora Spasić
15.02.2018. 3 Mins Read

Osim što crtaći obično ostavljaju pozitivnu poruku, koja se odnosi na dobrotu, pravdu, prijateljstvo i druge vrednosti, tu su i da nas zabave. A hrana je uvek bila i ostala nezaobilazni deo svake zabave, pa tako i crtanih filmova. Bilo da je u pitanju jedenje špageta, grickanje buba, ili pravljenje torte za princezu, od Diznija možemo naučiti i po koju stvar o kuvanju.

Pravljenje torte u Uspavanoj Lepotici

Kako bi adekvatno proslavile rođendan princeze Aurore, dobre vile su odlučile da joj bez pomoći magije i čarobnih štapića naprave tortu od petnaest spratova. Tada nastaje poslastičarska zbrka, jer vila Fauna ne zna baš najbolje da izmeri brašno, i ubacuje cela jaja sa ljuskom u smesu za tortu. Kao “slatki” rezultat, plava torta sa roze svećicama počinje polako da tone, pa je vila primorana da je pridrži drškom od metle. Ova simpatična scena podseća nas da je priprema poslastica lep način da iskažemo ljubav, ali i da podrazumeva određenu dozu znanja.

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

(foto izvor: www.pinterest.com)

Kuvar na delu iz Male sirene

Dok spretni i razigrani kuvar Luis priprema gozbu na kojoj su glavni deo menija riblji specijaliteti, rak Sebastijan sve to posmatra iz prikrajka. I dok se ribe tranžiraju, njihove glave lete, kosti se čupaju, a zatim se premazuju solju i bacaju na kuvanje, Sebastijan zgroženo cvokoće od straha. Kuvar ga u jednom trenutku uhvati, ali on nekako u ovoj epskoj jurnjavi uspeva da pobegne, i samim tim izbegne da postane deo pompeznog obeda. Kada ubrzo zatim vidi sirenu Arijel trivijalno joj se požali rečima: „Nadam se da ceniš sve što činim zbog tebe, mlada damo!“

(foto izvor: www.youtube.com)

Jedenje špageta u Mazi i Lunji

U jednoj od najromantičnijih scena ne samo u crtanim već i igranim filmovima, centralno mesto zauzimaju špagete. Ovaj tanjir testenine u sosu od paradajza sa mesnim ćuftama, glavni je “krivac” što će se Maza i Lunja zaljubiti jedno u drugo. U istinskom stilu italijanskog restorana, kelner će im na kariranom stoljnjaku i uz zapaljenu sveću servirati jelo. Uz zvuke harmonike njih dvoje jedu gledajući se stidljivo, sve do momenta kada će uhvatiti istu špagetu i u tom trenutku se poljubiti. Nakon toga na tanjiru ostaje samo jedna ćufta, pa je Lunja prepušta Mazi. E to je pravi džentlmen.

(foto izvor: www.movies.disney.com)

Gozba iz Lepotice i zveri

Kada su hrana i Dizni u pitanju, ovo je bez sumnje jedna od najglamuroznijih gastronomskih scena ikada. Pošto se Bel i Zver (iliti princ) posvađaju, ona odlazi gladna na spavanje. Kako bi joj stanovnici dvora udovoljili, pripremaju joj inkognito gala večeru. Uz pesmu, elaboriranu koreografiju, pa i vatromet, posuđe daje svoj maksimum da bi impresioniralo gošću. A od posluženja tu su sve same francuske đakonije: sufle od sira, supa dana, goveđi ragu, pite, pudinzi, torte, kolači.., i fontana od šampanjca! Čitava scena oda je vrsnoj hrani, i pre svega ljubaznom gostoprimstvu.

(foto izvor: www.disney.wikia.com)

Grickanje buba u Kralju lavova

Pošto tragično izgubi svog oca, Simba napušta dom i odlazi da živi sam u prašumi. Tamo upoznaje nove drugare Pumbu i Timona, koji ga uče relaksiranom konceptu življenja – „hakuna matata“. Poenta ove filozofije jeste da treba biti opušten i bez briga. Zato se njih trojica ljuljaju na lijanama, izležavaju u hladu, i jedu bube. Živopisno nacrtane gliste, crve i egzotične bube, Pumba i Timon slasno grickaju, dok je Simba u početku zgrožen. Međutim, pošto degustira jednu, ubrzo postaje njihov fan. Biti slobodan i spreman za neočekivane gastronomske izazove, poruka je koju bi svako mogao da primeni.

(foto izvor: www.ohmy.disney.com)

Foto izvor za naslovnu sliku: www.thefandom.net

Tags:

bubecrtaćicrtani filmovidiznihranakuvaršpagetetorta

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Share Article

Follow Me Written By

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Previous

Najbolje scene s hranom iz Diznijevih crtaća (I deo)

Next

Milini slatkiši – sve drugo otpiši!

Next
17.05.2018.

Milini slatkiši – sve drugo otpiši!

Previews
06.02.2018.

Najbolje scene s hranom iz Diznijevih crtaća (I deo)

Najnovije

BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖