Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dve moćne obrok salate za sve one koje mrzi da kuvaju: Doručak, ručak ili večera, vi odlučite

Pročitaj

Imamo tri super recepta sa krompirom, a jedan je sladak

Krompir na 1.000 načina je mnogima omiljeno jelo. Mi vam danas donosimo tri recepta, koja verovatno niste probali, a pravi…

Miljenik Zapada: Upoznajte crni susam, magičnu namirnicu, a spremili smo i super recepte

Poslednjih godina zapadni svet je osvojio crni susam. Naravno, Istok je vekovima upoznat s ovom namirnicom i rado je baštini…

Kako da ne plačete kad sečete crni luk

Crni luk je osnova mnogih recepata i zato se svi pitaju kako da ne plaču dok ga seku, a i…

Uz ovaj jednostavan postupak, meso će vam uvek biti meko i sočno

Dobro meso je ono koje je meko i sočno i niko ne želi da jede žilavu šniclu koju ne može…

Gastro vodič: Istanbul, ulični ukusi istorije

Istanbul je raj za ljubitelje ulične hrane. Ovaj grad od 16 miliona stanovnika, koji je osnovan u 7. veku p.n.e.…

Konkurs za dizajn etikete novog suvenira Beograda

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, otvoreno je hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa…

Napravite lekovitu orahovaču po receptu starom 90 godina

U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lek za želudačne tegobe i štitnu žlezdu. Lekoviti liker od oraha,…

Voštane krpice za održive, zdrave i kuhinje u boji

Savršena kombinacija je kada se pojavi opcija koja gomilu plastičnih kesa i otpada zameni u jednom potezu, ekološka je i…

Kanoli: Istorija najpoznatijeg sicilijanskog kolača

Kanoli. Gotovo je nemoguće odoleti ovom hrskavom kolaču u obliku cevi punjenjim svežom rikotom. Put na Siciliju bez kanola je…

Street Food Festival se vraća u grad!

Spremite se za gastroputovanje Sava promenadom jer uskoro počinje Street Food Festival! Od 27. do 29. maja na jednoj od…

Izmišljena je jestiva lepljiva traka, savršena za giros i burito

Decenije iskustva vas neće u potpunosti osposobiti da meso, povrće i sos u svom girosu ili buritu održite unutar omotača…

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Suši možda i nije nešto što je kod nas toliko rasprostranjeno, ali ipak postaje sve popularnije. Sve više ljudi istražuje…

Wine Garden 2022: Vinska oaza u najlepšoj bašti Beograda

Omiljeni regionalni vinski događaj Wine Garden, koji se održava po četvrti put, i ove godine će 11. i 12. juna…

Meko ili oštro brašno: Kada koristiti koje?

Iako je lišeno većine korisnih vitamina i minerala, pšenično brašno u mekoj ili oštroj formi idealno je za pečenje. Za…

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

Pica je obično sinonim za nezdravu hranu, baš kao i hamburger i pomfrit. Ali moguće je napraviti zdraviju opciju, a…

Koliko dugo suši može da stoji u frižideru?

Dobra vest je da ne morate odmah da se oprostite sa ostatkom osetljive hrane kao što je suši. Loša vest…

Ovaj sastojak će vaš paradajz sos učiniti puno ukusnijim

Kada ste u dilemi šta da kuvate, uvek imate opciju da na brzinu spremite ukusnu pastu sa paradajz sosom i…

Ovako seckaju luk kuvari iz restorana sa Mišelinovim zvezdicama (VIDEO)

Da li vam seckanje luka često zadaje probleme? Možda su vam komadići luka previše veliki ili postoji značajna razlika u…