Kuvar otkrio zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb: Razlog je čista manipulacija
Razloga je nekoliko, i svi su veoma proračunati.
Kuvar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži Quora zašto pre konkretne hrane u restoranima posetioci dobiju pecivo, perece ili hleb, a zapravo je vrlo logično. Svoje mišljenje su podelili i još neki korisnici.
“Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare“, napisao je Adams.
Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a od Adamsa je pogledan preko 113.000 puta. Evo još nekih objašnjenja, piše Večernji.
“Slažem se s time da kada nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu”, napisao je jedan korisnik.
Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
“Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama porudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe.”
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
“U italijanskom restoranu u kom sam radila, imali smo oko dva minuta za to da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ga začinimo. Potom smo morali u roku od pet minuta da im donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su posetioci nestrpljivi.“
Ako neko želi da pogleda dobar fima na ovu temu, a i da bi imao sa čime da poredi, preporuka je Warrior iz 2011. sa Tomom Hardijem i Džoelom Edgertonom u glavnim ulogama.
A šta su to “šabanski klubovi”?
Al ga NAGRDI…čoče..
Pa ti sigurno imas: 3 Medjeda, par palmi i vise oskara… I nobelovu nagaradu za ‘kritiku’…
A da ti si zensko.. ( jesi li bila ikad Na box ,kik box, MMA?
Čisti zbog politicke korektnosti..
Akciono – šabanski srpski žanr! Svaka čast za klasifikaciju! Samo bih zamolila da uvek u tekstovima navedete da su ovi i ovakvi ‘filmovi’ podržani od strane Filmskog centra Srbije koji je glavni krivac za očajno stanje i još očajnije filmove u srpskoj kinematografiji. I tako decenijama unazad…
Nisam gledao film pa ne mogu da ga komentarisem, ali mogu da komentarišem članak iz kog se jasno vidi da imate jako loše mišljenje o porodici Balašević i ne trudite se da to sakrijete, naprotiv.
Film je odvratan….nula.nula..nula..mozda je zanimljiv za decu do petog razreda…
Realno dobar komentar sa obiljem opisanih nedostataka…ako je reditelj iz Bugarske, Maja Berpvic glumi Rumunku a Balasevicka muslimanku nije ni cudo sto film lici na Kazahtanski dugometrazni film sniman mobilnim telefonom.