• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Koliko soli je potrebno za pripremu kiselog kupusa?

CityMagazine
31.10.2022. One Min Read Recepti

Sezona pripreme zimnice uveliko traje, a sada je možda pravi trenutak za kupus, koji je u kiselom obliku prava riznica zdravlja. Ukoliko znate kulinarske tajne, do praznične sezone možete očekivati ukusna jela na trpezi, jer je primena kiselog kupusa široka. Danas ćemo pažnju posvetiti soljenju, u nadi da imate neophodne sudove i odgovarajuće uslove za skladištenje.

U vreme zime, i virusa koji kruže kiseo kupus je pravi izbor u ishrani, jer pun vitamina C, ali i mineralima, od kojih izdvajamo: magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum i natrijum. Takođe, podržava sistem za varenje, i ubrzava metabolizam. Ovde ćemo stati, jer nam je fokus na kuhinji, odnosno soli koju je potrebno dodati za najbolji ukus i trajanje.

Ukoliko se odlučite za posudu od 5 litara, potrebno je odmeriti 200 g soli i sipati u toplu vodu, te mešati dok se ne otopi. Na ovaj način dobija se 4 % rastvor soli, a ako je posuda manja, potrebno je napraviti razmeru. U svakom slučaju, tek kada se so otopi, voda se presipa u bure. Postupak se ponavlja sve dok se bure ne napuni.

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Prema informacijama sa stranice agroinfonet, u bure od 120 litara sa 60 kg kupusa, staje 65 l rastvora, za šta je potrebno 2.6 kg soli. Stručnjaci ne preporučuju da se ukupna količina soli preruči odjednom u vodu, jer se ne dobija homogena tečnost.

Za kraj, izdvajamo i to da je kupus potrebno držati pod vodom, a možete se poslužiti ukrštenim letvicama.

Naslovna fotografija: Karolina Kołodziejczak / Unsplash

Tags:

kiseli kupuszimnica

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Bruklin Bekam se pohvalio kulinarskim umećem na Instagramu: Evo kako pravi sendvič

Next

Regionalna vinska avantura u Beogradu

Next
01.11.2022.

Regionalna vinska avantura u Beogradu

Previews
30.10.2022.

Bruklin Bekam se pohvalio kulinarskim umećem na Instagramu: Evo kako pravi sendvič

Najnovije

Počela je sinhronizacija filma „Mala sirena“
CityMagazine
5 filmova koji menjaju žanr i prerastaju u horor
CityMagazine
Naš glumac je dobio ulogu u nagrađivanoj seriji koju svi volimo, a ime lika je posebno urnebesno
CityMagazine
Šta sve stoji iza osmišljavanja dobrog naziva filma?
CityMagazine
Rekord iz Ginisove knjige je oboren i ovo je najpopularniji pevač današnjice
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖