• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Krofne, foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Krofne: Recept za početnike

CityMagazine
19.09.2023. 1 min Recepti

Krofne su tako jedna moćna stvar. Možete da menjate punjena i da imate i slatku i slanu varijantu. Ali za početak, kako da ih napravite.

Potrebno je:

700 grama brašna

Povezani članci

Tri leće: Recept za početnike

Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže

  • dva jaja
  • 50 grama svežeg kvasca
  • 50 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • jedna kašičica soli
  • jedna kašika šećera
  • narendana korica narandže ili limuna
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Brašno ubacite u dublji sud pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Dobro izmešajte i umesite mekše testo. Ako vam je previše retko, dodajte još malo brašna ako je tvrdo, dodajte malo mleka.

Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi.

Prekrijte testo krpom i ostavite oko sat da nadođe.

Kada je testo nadošlo, izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podelite ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom pa čašom vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje još dvadesetak minuta na brašnjavoj površini, da se ne bi zalepile.

U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže na srednjoj temperaturi. Dovoljno je po par minuta sa obe strane.

Kada su gotove ostavite ih na salveti da se ocede.

Oznake:

krofnerecept

Povezani članci

Recept za džem od šljiva iz rerne

Tahini recept: Kada ga jednom probate, uvek ćete ga praviti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Sledeći

Gulaš, tradicionalni recept

Sledeći
19.09.2023.

Gulaš, tradicionalni recept

Prethodni
19.09.2023.

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Najnovije

Novi španski triler „Sva imena Božja“ uskoro u bioskopima
CityMagazine
Šta je zajedničko Vanji Buliću, Beogradskom sindikatu i Toniju Montanu: Jedna stvar, tako očigledna, da li vam je promakla
Miloš Dašić
Random
Podgorički reper Random objavio novi album: „Origano“ označava novo poglavlje
CityMagazine
Dragan Nikolić i Milena Dravić
Milena Dravić i Dragan Nikolić su se zaljubili na snimanju filma koji nije uopšte romantičan i veseo: Prikazan je sinoć
Miloš Dašić
Domaće serije
Tri nove domaće serije koje (ne) morate da gledate, a nisu Deca zla
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖