• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Krompir paprikaš, foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate

CityMagazine
18.09.2023. 2 min Recepti

Jelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutra.

Njegovo veličanstvo krompir paprikaš.

Sastojci

  • 4 veća krompira (oko 700-800 g)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike slatke crvene paprike u prahu
  • 1/2 kašičice crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje pikantnijeg ukusa)
  • 1 paradajz (ili nekoliko čeri paradajza)
  • So i biber po ukusu
  • 700 ml vode (oko 3 šolje)
  • 500 gr pilećeg mesa (opciono)
  • Peršun ili mirođija za posipanje (opciono)

Uputstvo

Operite, oljuštite i iseckajte krompire na kolutove debljine oko 1 cm. Iseckajte crni luk i beli luk. U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta.

Povezani članci

Tri greške zbog kojih blitva i krompir nemaju željeni ukus

Ćulbastije: Imamo recept koji svi traže

Dodajte brašno, slatku crvenu papriku u prahu i alevu papriku (opciono). Dobro promešajte kako bi se začini sjedinili sa lukom. Dodajte isečene kolutove krompira i paprike u šerpu. Promešajte kako bi se krompir i paprika obložili začinima. Dodajte meso seckano na kockice, ako želite paprikaš sa mesom.

Dodajte paradajz isečen na kolutove (ili čeri paradajz na polovine) i promešajte, mada možete da pravite i bez paradajza.

Polako sipajte vodu preko povrća. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte.

Smanjite vatru na nisku i pokrijte šerpu. Kuvajte paprikaš oko 25-30 minuta, ili dok krompir ne postane mekan i povrće se skuva.

Poslužite topao, posut seckanim peršunom ili mirođijom po želji.

Krompir paprikaš je odlično jelo koje se može poslužiti kao glavno jelo uz salatu ili hleb. Uživajte u pripremi!

Oznake:

krompir paprikaš

Povezani članci

Tri leće: Recept za početnike

Kao kod bake: Recept za tradicionalne knedle sa šljivama

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Tri leće: Recept za početnike

Sledeći

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Sledeći
19.09.2023.

Slavski kolač: Tradicionalni recept

Prethodni
18.09.2023.

Tri leće: Recept za početnike

Najnovije

Novi španski triler „Sva imena Božja“ uskoro u bioskopima
CityMagazine
Šta je zajedničko Vanji Buliću, Beogradskom sindikatu i Toniju Montanu: Jedna stvar, tako očigledna, da li vam je promakla
Miloš Dašić
Random
Podgorički reper Random objavio novi album: „Origano“ označava novo poglavlje
CityMagazine
Dragan Nikolić i Milena Dravić
Milena Dravić i Dragan Nikolić su se zaljubili na snimanju filma koji nije uopšte romantičan i veseo: Prikazan je sinoć
Miloš Dašić
Domaće serije
Tri nove domaće serije koje (ne) morate da gledate, a nisu Deca zla
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖