Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru

AUTOR: CityMagazine 22 Sep, 2021
Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru

Na mapu „malih mesta, a pažnje vrednih otkrića“ upisujemo Oh dumpling ili u kineskoj verziji „Chuan Chuan Xiang“. Smešten na početku Ulice kralja Milutina, sa kuhinjom u suterenu i bašticom na trotoaru, ovaj mali restoran je negde između opcije „za poneti“ i sasvim neformalnog ali vrlo ukusnog predaha „u centru“.

Kratak meni odstupa od zadatih i već dosadnih „kineskih standarda“ donoseći autentične ukuse kineske kuhinje, uz egzotično osveženje u vidu originalnog homemade ice tea. Dakle, dumplings, opisane u meniju i kao „kineske raviole“, služe se u nekoliko verzija, na pari ili pržene, mesne ili vegetarijanske, sa nekoliko različitih sosova i apsolutno opravdavaju naziv restorana.

Topeći se na nepcima, uz soja ili čili sos, bile su zaista dobre, a efektno ljutkasta salata sa pirinčanim nudlama, spanaćem i kikirikijem: pun pogodak. Za dalju degustaciju kibicovali smo salatu sa crnim pečurkama i krastavcem, par zanimljivih jela sa nudlama, japanski kari pirinač i još nekoliko dampling opcija. U tri reči: originalno, ukusno i drugačije.

Kralja Milutina 4
065/421 22 29

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Zašto nikada ne bi trebalo da pijemo rakiju pre jela?

Popiti čašicu ili dve rakije pre jela čest je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ta navika ne otvara…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…