Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Izložba „DOK 10“ u Parobrodu

AUTOR: CityMagazine 27 May, 2021
Izložba „DOK 10“ u Parobrodu

Parobrod je 2020. godine napunio deset godina. Proslavljamo godinu dana kasnije zbog epidemije koja je paralisala ceo svet. Ipak, nastavili smo da radimo i u novoj realnosti, pod uslovima koji zahtevaju malo drugačiji koncept i organizaciju, ali osmislili smo i način da obeležimo ovaj važan jubilej.

Razloga za slavlje je mnogo, i nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u prilici da se zahvalimo svima koji su doprineli razvoju naše institucije. Kao prvi korak, predstavljamo vam izložbu DOK 10, koju su nam postojeće okolnosti dozvolile da realizujemo. 

Naša želja bila je da okupimo likovne umetnike koji su u proteklih deset godina doprineli da Parobrod danas bude jedan moderan umetnički hab, mesto susreta raznovrsnih shvatanja i gledišta, spoj nespojivog, mesto dobre energije, mladih, kao i iskusnih, drugačijih pogleda i opredeljenja. Od umetnika koji su tek stupili na umetničku scenu do onih afirmisanih, priznatih u umetničkim krugovima, među domaćom publikom ali i širom Evrope i sveta.

Pojedini umetnici su baš u Parobrodu imali svoju premijeru, utabali stazu, put, za neke nove ideje i umetničke forme koje su otvorile vrata novoj percepciji umetnosti, kako savremenih stremljenja tako i tradicionalnih odbljesaka neke davno zaboravljene umetnosti, dobijene u novoj vizuelnoj pojavnosti.

Smešten u istorijskom jezgru beogradskog Dorćola, s modernim stremljenjima, novim i starim saradnicima, Parobrod je ušao u drugu dekadu, šireći talase dobre energije, energije slobode i duha Starog grada.

Našem pozivu odazvalo se 75 umetnica i umetnika, a odabir dela za izlaganje prepušten je njima. Pojedini izlagači želeli su da predstave radove s kojima su i debitovali u Parobrodu, a drugi su pak želeli da prikažu nove.

Izložba „DOK 10“ u Parobrodu

Kapetan Mišina 6a
05.Jun 2021
05.Jul 2021
UK Parobrod