Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otvorena izložba slikara Velimira Iliševića u Galeriji Belgrade

AUTOR: CityMagazine 02 Apr, 2021
Otvorena izložba slikara Velimira Iliševića u Galeriji Belgrade

Izložba slikara Velimira Iliševića pod nazivom Uočljivo korijenje otvorena je danas u galerijskom prostoru LAG tržnog centra Galerije Belgrade. Serija slika predstavlja rezime Iliševićevog premišljanja o slikarstvu, dok izbor motiva simboliše razvoj i ukazuje na njegova buduća dostignuća.

Slikar Velimir Ilišević živi i radi u Švajcarskoj i Berlinu, a njegovi radovi izlagani su u prestižnim galerijama i institucijama širom sveta. Na izložbi u Galeriji Belgrade posetioci će imati priliku da uživaju u njegovim delima nastalim tokom proteklih nekoliko meseci, a koja je trebalo da budu premijerno prikazana u Berlinu.

Kako je i sam Ilišević objasnio, od maja prethodne godine provodio je vreme slikajući u dvorištu kuće na Velikom Planičištu, nadomak Prijedora, odakle i potiče, te skoro i ne primetivši redukciju izazvanu pandemijom. Smatra da svakodnevnim radom i posmatranjem onoga što je u našoj neposrednoj blizini mašta stvara nebrojena umetnička dela, transformišući viđeno u slojevite i tajnovite prikaze.

Izložba slika Velimira Iliševića Uočljivo korijenje, premijerno je prikazana u Prijedoru, dok će u Beogradu biti otvorena do 30. aprila u galeriji LAG, kod ulaza 3 Galerije Belgrade.