Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

25 godina nakon premijere neočekivani detalji o filmu „Pravna plavušaˮ

AUTOR: CityMagazine 20 Jul, 2021
25 godina nakon premijere neočekivani detalji o filmu „Pravna plavušaˮ

Ukoliko ste bar jednom odgledali film iz naslova, upoznati ste sa završetkom, koji je prvobitno drugačije zamišljen. Naime, glavna jumakinja El, koju tumači Riz Viterspun, se u ovoj varijanti upušta u romansu sa Vivijen, odnosno Selmom Bler. Podsećanja rada, ona je oživela studentkinju prava na Univerzitetu Harvard, koja želi da povrati staru ljubav.

Ovaj intersantan detalj sa snimanja otkrila je Džesika Kofil, koja je i sama zaigrala u filmu, kao Elina drugarica. Ona je u razgovoru za The New York Times dodala i to da je trebalo da gledamo nekadašnje suparnice kako uživaju na Havajima, ispijajući koktel margarita i držeći se za ruke. Ipak, ovo bi moglo da upućuje i na blisko drugarstvo, prema Džesiki Kofil, koja nije odbacila tu konotaciju.

Zanimljivo je i to da je Alana Ubak, koja je takođe činila deo ekipe, tvrdila da je u scenariju planirana scena između El i Vivijen, za koju autori kažu da nikada nije postojala. Podsećanja radi, Riz i Selma prethodno su delile kadar i u filmu Okrutne namere. Ukoliko se vratimo priči Džesike Kofil, saznajemo da finalni proizvod koji je osvanuo u bioskopima nema puno sličnosti sa početnom idejom. Od radnje ispunjene zrelim dosetkama stigao je do univerzalne priče o prevazilaženju nedaća zbog toga što se ponašaš skladu sa sobom.

Instagram: selmablair

Pre nekoliko godina koscenaristkinja Karen Mekula za Entertainment Weekly je izjavila da se razmišljalo o tome da poslednja scena bude snimljena u sudu, tako da svi čestitaju El, a Emet prilazi da je poljubi. Ova zamisao nije sprovedena u delo, kao ni još jedna, po kojoj El i Vivijen, kao plavuša, godinu dana kasnije pokreću biznis.

Kao što verovatno znate, u pripremi je snimanje 3. dela filma, a pisci su Mindi Kaling i Den Gur. Među ekipom vlada veliki entuzijazam od trenutka kada je Riz Viterspun predložila da se ekipa ponovo okupi na setu. Mindi Kaling zanimljiva je pomisao na promenu koju je glavna junakinja prošla od mladih 20-ih, do zrelih 40-ih.

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Naslovna fotografija: Getty images