Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dakota Džonson po prvi put kao heroina Džejn Ostin

AUTOR: CityMagazine 26 Apr, 2021
Dakota Džonson po prvi put kao heroina Džejn Ostin

Ukoliko se pitate da li nam je potrebna još jedna ekranizacija romana Džejn Ostin, odgovor je očigledno potvrdan! Naime, nakon završetka snimanja ostvarenja The Lost Daughter rediteljke Megi Džilenhol, po romanu Elene Ferante, na kome je sarađivala sa Olivijom Kolman, Dakota Džonson potpisala je novi poslovni ugovor. U pitanju je film Persuasion rediteljke Keri Kreknel, koja je poznata u pozorišnim krugovima, a ovo će joj biti debi na velikom platnu. Podsećanja radi, u pitanju je poslednje delo u nizu čuvene spisateljice.

Prema navodima kompanije Netflix, radnja će se gotovo u potpunosti oslanjati na stranice romana, ali će pristup biti savremeniji. Junakinja En Eliot živi sa snobovskom porodicom, na rubu siromaštva, a po prirodi je nekonformista. Kada Frederik Ventvort, zgodni muškarac kome u prošlosti nije uzvratila ljubav, ponovo uđe u njen život, En se nalazi pred dilemom šta činiti. Ekipa će se okupiti na setu već na leto, ukoliko epidemiološke prilike to dozvole.

© Kevin Winter / Getty Images

Interesantno je to što ovo neće biti jedini film na tu temu, budući da i rediteljka Mahalia Belo radi na sličnom projektu inspirisanom pomenutim delom Džejn Ostin. Uloge u njenom ostvarenju poverene su Sari Snuk i Džoelu Fraju, i to je sve što je za sada poznato.

Mi ćemo, kao i uvek do sada, nastaviti da vas obaveštavamo o svim aktuelnostima u vezi sa ovim ostvarenjima.

Izvor: Vogue España

Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images, BG020/Bauer-Griffin/Getty Images