Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus povodom desetogodišnjice njene smrti

AUTOR: CityMagazine 05 Apr, 2021
Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus povodom desetogodišnjice njene smrti

Ukoliko ste voleli lik i delo Ejmi Vajnhaus, verujemo da će vas ova vest obradovati! Nažalost, ova jedinstvena umetnica raskošnog talenta i magičnog, moćnog vokala napustila nas je 11. jula 2011, u Kamdenu, a kao zvanični uzrok smrti navodi se trovanje alkoholom. Podsećanja radi, u prošlosti su već prikazivani filmovi o njenom životu i radu, među kojima se izdvaja onaj iz 2015. godine pod nazivom Amy, dok će se za novi omaž slavnoj pevačici pobrinuti kuća BBC. U njemu će veliku ulogu imati pevačicina majka Dženis, koja je srećna što će publika ovim putem moći da upozna Ejmi iz pravog ugla.

Dokumentarac Amy Winehouse: 10 Years On pružiće nam uvid u njeno odrastanje i privatni život, te prikazati do sada neviđene arhivske snimke. Pored ovog projekta, gledaoci spomenute televizijske kuće i radija uživaće u emisijama posvećenim njenom neizbrisivom tragu u muzičkom svetu.

Ejmina majka tim povodom kratko je izjavila: „Ne mislim da je svet upoznao Ejmi na pravi način, onu Ejmi koju sam ja odgajila, te se radujem prilici da prikažemo njene korene i dublji uvid u njen svet”. Međutim, postoji još jedan veliki razlog za njeno upuštanje u ovaj projekat, koji je lične prirode. Naime, Dženis boluje od multiple skleroze, koja može izazvati trajni gubitak pamćenja.

Foto: Pinterest

Veoma dirljivo, u svojoj knjizi Loving Amy: A Motherʼs Story, objavljenoj 2014. godine, Dženis je otvoreno priznala da sve više oseća da je pamćenje polako izdaje, pa se plaši da će doći dan kada više neće moći da oživi lik ćerke, i potajno se nada da će to izbeći.

Urednici BBC-ja koji će raditi na ovom ostvarenju izjavili su da će ovaj film biti lep i dirljiv omaž Ejminom talentu i genijalnosti, koji su, nažalost, ostali u senci zlonamernih natpisa tabloida o njenom privatnom životu. Oni su dodali i to da je Ejmi bila jedan od najvećih muzičkih talenata koje je Velika Britanija ikada imala.

Uz do sada neemitovan materijal iza kamere, bićemo u prilici da izbliza sagledamo sve uspone i padove prerano preminule pevačice, i to iz perspektive onih koji su je najbolje poznavali. Datum premijere još uvek nije poznat, ali mi ćemo svakako nastaviti da pratimo i obaveštavamo vas o svim novostima na ovu temu.

Izvor: Cosmopolitan UK

Fotografije iz naslovnog kolaža: Gareth Davies/Getty images, Dave M. Bennet/Getty images