Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Filmska najava: „Mortal Kombat“

Ispašće da je Pol V. Anderson povlašćen kad je u pitanju City Magazine, jer u pitanju je rimejk njegovog filma iz 1995. koji je urađen po video-igri, međutim, s obzirom na to da je od tada prošlo preko četvrt veka, ovo je ipak potrebni apdejt za apdejt generaciju. Kako istorija ekranizacija uspešnih video-igara seže još od filma Mario Bros, trebalo bi podsetiti da postoje dva putića. Onaj koji je čista transformacija u bratski medijum, tj. film, sa svim stereotipima i konvencijama istog (Street Fighter) i onaj koji je zadržao neke zakonitosti videogejminga (Assassin’s Creed, Max Payne…).

Mortal Kombat je nedavno dočekao 11. deo u igračkom univerzumu koji se pokazao kao najisplativiji, te je prirodno da je interakcija uživalaca filma i videogejminga – komplementarna. Koliko god ovaj film izgledao proračunat, tendenciozan i oportun (reditelj je debitant iz sveta reklama), većina fanova će reći „PA ŠTA?” i imaće pravo, jer ovakav film neće zalutati na FAF ili na FEST.

Zato, trejler je više nego atraktivan, misterija o tajnom i posebnom pedigreu uvek je zanimljiva karta „za zaigrati”, plus prstohvat introvertne mitologije, druge dimenzije i ono što je najvažnije, akcija, akcija, akcija, akcija, akcija… I možda još važnije, krv, krv, krv, krv… Naravno, i onaj aspekt o kome smo nedavno govorili… Stilizacija je raskošno bliža video-igrici nego Dejvidu Linu i Lorensu od Arabije, na primer…

Početak prikazivanja: 8. april
BLITZ FILM&VIDEO