Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Filmska najava: „Veliki povratnici“

Šta kaže sinopsis? Sa svojim životom na kocki, Maks producira novi film, ne bi li pritom ubio glavnog glumca pri izvođenju neke od vratolomija a potom uzeo novac od osiguranja. Ali kada Maks izabere Djuka Montanu, on ne očekuje da će stari pijanac procvetati jer se našao opet ispred kamere. Ne mogavši da ubije Djuka u običnoj filmskoj vratolomiji, Maks ga stavlja u sve opasnije situacije. I dok Djuk preživljava vratolomiju za vratolomijom, Maks uspeva da snimi najbolji film u svojoj karijeri.

Žanr „Veterani u akciji” postoji jako dugo, možda još od Voltera Mataua i Džeka Lemona, pa sve preko astronauta Klinta Istvuda, pljačkaša Kurta Rasela dolazimo od penzionisanih filmskih producenata. Reditelja znamo da je pisao scenario za ingenioznu Ponoćnu trku i možda bi bilo bolje da je studio angažovao Zdravka Šotru, ali on je bio zauzet snimanjem epohalne TV serije Aleksandar od Jugoslavije.

U svakom slučaju, urnebesna komedija ni sa manje ni sa više od jednog Roberta Bobija de Nira, Tomislava Tomija Li Džonsa i Morgana Momice Frimena. Tu je davno zaboravljeni mladac Zak Braf iz TV serije Scrubs i ko se seća ingenioznog filma Garden State. Tu je i još jedno zaboravljeno mladalačko lice Emil Hiršl (Girl Next Door). Altman i Igrač ovo nije, ali kasting obećava dobru zabavu…

Taramount
Početak prikazivanja: 6. maj