Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najlepši automobili u filmovima

Toliko se automobila pojavljuje u filmovima, da često uopšte ni ne obratimo pažnju na njih. Međutim, ima onih koji su toliko značajni zbog svog izgleda i funkcije, o čemu svedoči narednih 15 primera.

Foto: www.pinterest.com

1964 Aston Martin DB5 / Goldfinger

Filmovi o Džejmsu Bondu poznati su po dobrim kolima. Ipak, ovaj auto je umetničko delo. On u sebi poseduje gomilu trikova, kao na primer katapultiranje sedišta, ugrađeno oružje i ekran sa mapom.

Foto: www.insidehook.com

1932 Ford Coupe / American Graffiti

Ovo ostvarenje Džordža Lukasa govori o njegovom odrastanju u Kaliforniji, i vožnji auta. Pored raznih vozila koja su se pojavila u filmu, Ford Coupe je najlepši.

Foto: www.br.pinterest.com

1981 DeLorean DMC-12 / Back to the Future

Legendarni auto u filmu je poslužio kao mašina za putovanje kroz vreme. Njegov retro-futuristički dizajn i specifično otvaranje vrata obezbedili su mu kultni status.

Foto: www.edition.cnn.com

Batmobile-Tumbler / Batman Begins

Treba naglasiti da su ova kola realna, i da ni na koji način nisu kompjuterski modifikovana u montaži. Zato je militaristički izgled ovog Betmobila upečatljiv.

Foto: www.drivetribe.com

The Gigahorse / Mad Max: Fury Road

Specifična estetika filma ogleda se i u načinu na koji su vozila dizajnirana. Konkretno, ovaj kamion zapravo predstavlja sklop više različitih kola.

Foto: www.reddit.com

1992 Ford Explorer XLT UN46 / Jurassic Park

Iako ova kola podsećaju na Jeep, u pitanju je Ford. Veliki deo filma dešava se u njima, pa je tako dotični auto postao jedan od glavnih likova.

Foto: www.247wallst.com

Mirthmobile, 1976 AMC Pacer / Wayne’s World

Zbog skučenog prostora ovaj auto nije najbolje prošao na tržištu. Ali zato je zahvaljujući ovim filmovima zadobio solidnu popularnost na velikom ekranu.

Foto: www.stuff.co.nz

Ectomobile, 1959 Cadillac Miller-Meteor / Ghostbusters

Neobičan izgled kola učinio je da ona postanu podjednako značajna kao i glumci. A gedžeti koji pomažu u lovu na duhove posebno su duhoviti.

Foto: www.theraffon.net

1985 Modena GT Spyder California / Ferris Bueller’s Day Off

Interesantno je da zbog skromnog budžeta filma nije mogao da se priušti pravi Ferrari. Zato su od različitih delova sklopljena kola koja podsećaju na njega.

Foto: www.azcentral.com

1966 Ford Thunderbird / Thelma & Louise

Ovaj Ford izabran je iz praktičnih razloga. Zadnje sedište dozvoljavalo je da drugi likovi putuju sa Telmom i Luiz, a otvoren deo doprinosio je tome da se svi akteri lepo vide.

Foto: www.pinterest.com

6000 SUX / RoboCop

Da bi se dobio ovakav izgled kola, auto je specijalno za ovaj film sklopljen iz više različitih delova. Retrovizori su, tako, u potpunosti dizajnirani samo za ovaj auto.

Foto: www.youtube.com

1966 Alfa Romeo 1600 Duetto Spider / The Graduate

Osim umirujuće muzike i replika koje se pamte, film će ostati upamćen i po Alfa Romeu koji vozi Bendžamin Bredok.

Foto: www.bamfstyle.com

1971 Volkswagen T2 Microbus / Little Miss Sunshine

Glumac Greg Kiner se na dodeli SAG nagrada zahvalio ljudima koji rade u Volkswagenu, a koji su konstruisali ovaj kombi. Njegova žuta boja povezana je sa naslovom filma.

Foto: www.247tempo.com

1973 Chevrolet Chevelle Malibu / Drive

Reditelj Nikolas Vinding Refen dozvolio je glumcu Rajanu Goslingu da sam izabere kola koja će voziti u filmu. Izbor je pao na retro Chevrolet.

Foto: www.autawfilmach.home.blog

2008 Audi R8 / Iron Man

Naravno da će milioner i plejboj kao što je Toni Stark voziti skupa i inovativna kola. Zato nije ni čudno što je izbor pao baš na Audi R8.

Foto: www.ironman.fandom.com

Naslovna slika: www.today.com

Najčitanije

Trodnevna dijeta sa pomorandžama koja topi kilograme i čisti kožu

Verovatno ste već čuli da je najefikasnija i najpopularnija dijeta na svetu ona sa pomorandžama i jajima. Možda njihova kombinacija…

3 male stvari koje otkrivaju mnogo o vašoj ličnosti

Ljudi pokazuju svoju narav i osobine na različite načine, uglavnom svojim svesnim ponašanjem, ali ponekad i nesvesnim gestovima, koji su…

Japanski trikovi za vaspitanje dece koji mogu poslužiti svima

Mladi Japanci starije ljude ne smatraju dosadama, već izvorom mudrosti. Zauzvrat, stari ne viču na mlade i ne kritikuju ih,…

Ove emocije uništavaju organizam

Za dobro zdravlje zaslužna je ne samo uravnotežena ishrana nego i budnost i predanost. Ukoliko želite da saznate kako emocije…

10 filmova od kojih najviše očekujemo u 2022.

Kada su u pitanju novi filmovi, prošla godina je po svim kriterijumima bila uspešnija od 2020. Ponuda bioskopskih ostvarenja je…

5 karakteristika zaista srećnih ljudi

Šta utiče na našu sreću? Da li ona zavisi od faktora iz našeg okruženja ili odgovor treba da tražimo u…

Najnovije - Kultura

7 glumaca i glumica koji su baš preterali kada su pripremali ulogu

Gluma nije baš toliko laka kao što izgleda. Za uverljivo tumačenje lika na sceni ili u filmu ili seriji nije…

EXIT nominovan za najbolji festival na svetu

Čuveni britanski magazin NME nominovao je EXIT, višestrukog evropskog festivalskog šampiona, za najbolji festival na svetu! Ovom nominacijom za prestižne…

Na jesen stiže zvanična biografija Terija Pračeta

Lepe vesti dolaze za sve ljubitelje lika i dela Terija Pračeta – na jesen ove godine biće objavljena njegova zvanična…

Premijera filmova polaznika radionice ateljea „Varan”

Polaznici radionice prestižne francuske škole dokumentarnog filma Atelje Varan, koja je tokom prethodna dva meseca održana u Domu omladine Beograda…

„Angažuj se” – izložba studenata Fakulteta digitalnih umetosti

Studenti završne godine osnovnih studija Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, predstaviće svoje koncepte na temu socijalno angažovanog dizajna na izložbi Angažuj…

Premijera predstave „Bajke za decu i odrasle” Omladinskog pozorišta Dadov

U Domu kulture Studentski grad u Beogradu, u Velikoj Sali, održaće se 262. premijera Omladinskog pozorišta Dadov sa predstavom Bajke…