Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Novi glumci „The Witcher“ univerzuma

AUTOR: Ljubisav Panić 04 Apr, 2021
Novi glumci „The Witcher“ univerzuma

Prvo se u martu prošle godine razboleo glumac Kristofer Hivju. Dobio je kovid. Zatim je u novembru obolelo još četvoro članova ekipe. Stigao je decembar i glavna zvezda Henri Kavil je povredio nogu.

Ljubitelji serije The Witcher nemaju sreće. Zahvaljujući navedenim problemima i velikim pauzama u snimanju, premijera druge sezone popularne fantazije kasni. Prvobitnih osam epizoda, snimljenih prema prozi Andžeja Sapkovskog, na Netfliksovom striming servisu pogledalo je više od 76 miliona domaćinstava. Retko se propušta prilika da program sa tako velikim gledalačkim potencijalom ne doživi nove izdanke. Zato su, pored druge sezone, najavljene još dve avanture u veščevom univerzumu – igrana serija The Witcher: Blood Origin i animirani film The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Dok će se film pozabaviti Vesemirom, mentorom glavnog junaka Geralta od Rivije, šest epizoda serije The Witcher: Blood Origin odvešće nas 1200 godina u prošlost. Scenaristi će se potruditi da nam ispričaju priču o nastanku prvog vešca i spajanju sveta ljudi, čudovišta i vilenjaka. Netfliks je nedavno objavio da će jedan od glavnih glumaca u ovom prikvelu biti Lorens O’Furejn, koji je ranije ostvario značajne uloge u serijama Rebellion i Can’t Cope, Won’t Cope.

Lorens O’Furejn (foto twitter.com)

O’Furejnu je pripala uloga Fjala, pripadnika klana ratnika koji su se zakleli da će štititi kralja. Njegova prošlost, poručuje zvanični sinopsis, obeležena je gubitkom voljene osobe, što je stvorilo breme koji mu ne dozvoljava da se smiri. Dok putuje uzavrelim kontinentom u potrazi za osvetom, Fjal će se naći u društvu neočekivanih saveznika. Donekle sličnu ulogu ima i Džodi Tarner Smit (The Last Ship, Nightflyers), za koju je poznato da će tumačiti Ejl. Ona je takođe članica ratničke garde, koja je posle odustajanja od tog poziva primorana da se vrati oštrici mača.

Džodi Tarner Smit (foto net-a-porter.com)

Trenutno se ni za jedan jedan od tri spomenuta projekta o veščevom univerzumu ne zna kada će tačno biti prikazani. Lepa je vest da je snimanje druge sezone Geraltovih avantura konačno privedeno kraju. Kada ove godine ponovo budemo videli glumca Henrija Kavila, on će kao dugokosi veštac voditi princezu Ciri u utvrđenje Kaer Morhen. Verujući da je čarobnica Jenefer izgubila život u bici kod Sodena, daće sve od sebe da zaštiti mladu princezu, dok se izvan zidina grada za vlast nadmeću kraljevi, vilenjaci i demoni. Najveća opasnost po Ciri, međutim, leži u moćima koje sama poseduje.

Novi zaplet druge sezone zahtevao je i nova lica. Netfliks je nedavno objavio imena sedam glumaca koji će, osim jednog izuzetka, tumačiti važne likove iz romana Andžeja Sapkovskog. Ko su oni i koje su im uloge dodeljene možete saznati na listi koja sledi.

Kesi Kler

Kesi Kler (foto cineserie.com)

Čini se da Netfliks voli da zadrži glumce s kojima uspešno sarađuje. Kesi Kler je imala epizodne uloge u dva ostvarenja ove kompanije – filmu What Happened to Monday i seriji The Irregulars. Ipak najviše se pojavljivala u serijama The Bisexual i Delicious, koje Netfliks nije producirao. U drugoj sezoni sage o vešcu glumiće čarobnicu Filipu Ejlhart, savetnicu Vizimira, kralja Redanje.

Grejem Mektaviš

Grejem Mektaviš (foto mrfeelgood.com)

Filmografija škotskog glumca Grejama Mektaviša seže do osamdesetih godina prošlog veka. Značajnije uloge ostvario je u serijama 24, Lucifer, Preacher i Outlander, a glumio je i jednog od patuljaka u filmskoj trilogiji The Hobbit. U univerzum Andžeja Sapkovskog zakoračiće kao Dajkstra, špijun i šef obaveštajaca kraljevstva Redanje.

Kevin Dojl

Kevin Dojl (foto pinterest.com)

Dok će njegove kolege imati zadatak da ožive poznate aktere romana, Kevin Dojl će nam predstaviti novog lika Balijana. Na sajtovima obožavalaca se pisalo da je ovaj glumac primećen na setu serije The Witcher, ali je Netfliks tek nedavno potvrdio da je zaista angažovan. U bogatoj karijeri Dojl je postao najpoznatiji po ulozi u seriji Downton Abbey

Liz Kar

Liz Kar (foto mirror.co.uk)

Kar se duže od dve decenije bori za jednakost osoba sa hendikepom. Studirala je pravo na Univerzitetu u Notingemu, ali je postala i glumica, komičarka i voditeljka na radiju. Njena uloga u seriji The Witcher odvešće je na poznat teren – glumiće Fen, partnerku u firmi za konsultacije i pravne usluge. Najpoznatiju ulogu pre ove, ostvarila je u seriji Silent Witness.

Ađoa Ando

Ađoa Ando (foto fdb.pl)

Na podužem spisku ostvarenja u kojima je Ađoa Ando glumila odnedavno se nalazi i veoma popularna Netfliksova serija Bridgerton. U drugoj sezoni serije The Witcher glumiće Neneke, sveštenicu boginje Melitele.

Sajmon Kalou

Sajmon Kalou (foto theshakespearecode.blog)

Kalou je nominovan za nagradu BAFTA dva puta, a na filmu i televiziji ostvario je više od 130 uloga. Neke od najznačajnijih su u filmovima Four Weddings and a Funeral, The Ballad of the Sad Cafe i A Room with a View. U seriji The Witcher viđaćemo ga sa gorenavedenom Liz Kar, pošto će glumiti Feninog poslovnog partnera Kodringera.

Kris Fulton

Kris Fulton (foto zeleb.es)

Rjens, kog će u seriji The Witcher glumiti Kris Fulton, učesnik je potrage za princezom Ciri, kojoj se posle krvoprolića u Cintri izgubio trag. Za britanskog glumca, koji je karijeru na filmu i televiziji započeo pre šest godina, to je treća saradnja sa Netfliksom. Fulton se ranije pojavljivao u filmu Outlaw King i seriji Bridgerton, a mimo striming servisa najveću ulogu imao je u seriji Clique.

Izvori: hollywoodreporter.com, variety.com, deadline.com, imdb.com

Naslovna fotografija – glumci Lorens O’Furejn i Kesi Kler postaju deo The Witcher univerzuma (foto imdb.com)