Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Onlajn Uhvati film karavan!

Prvi novosadski onlajn karavan Uhvati film održaće se od petka 16. do nedelje 18. oktobra, kad će posetioci iz Srbije potpuno besplatno moći da pogledaju najbolje filmove sa ovogodišnjeg 18. izdanja međunarodnog festivala Uhvati film. Sve što je potrebno jeste da kliknu na link i uživaju.

Za gledanje biće dostupno ukupno 5 nagrađenih filmova:

  • Najbolji film festivala: Gluva ljubav (Michele Bertini Malgarini, Italija)

Dvoje mladih, ljubav, i predivno ostrvo čiji su stanovnici isključivo gluve osobe. Paolo je muzičar i potpuno je zaljubljen u Klaudiju, devojku s kojom se dopisuje ali je nikada nije upoznao. Kako bi je upoznao, mora da napusti svoje ostrvo i da se izbori za njenu ljubav.

  • Najbolji dokumentarni film festivala: Suživot (Komeil Soheili, Iran)

Dela je slepi kapetan koji živi na Hormuz ostrvu na jugu Irana. On koristi drevnu tehniku pravljenja hleba za koju je potrebno 3 sastojka sa ostrva. Svaki dan peca kako bi čuo zvuk riba u okeanu, i onda skuplja prirodnu so ostrva i zemlju kako bi napravio hleb.

  • Nagrada za najbolju režiju: Malu (Adi Wojaczek Nemačka)

Mlada plesačica Malou bori se za svoj san o karijeri na velikoj sceni. Nakon godina odbijanja i borbe, najednom joj se ukazuje jedinstvena prilika, koja će otkriti nešto neočekivano.

  • Nagrada za najbolji scenario: Brokoli (Eliott Fettweis, Francuska)

Moris i Žulijen očekuju prvo dete. Međutim, na dan porođaja, Žulijen rodi brokoli.

  • Film koji menja perspektive: Kakao čula (Alberto Utrera, Španija)

Hordi Roka je odlučio da razvije ambiciozan projekat: da koristi kakao kako bi evocirao čulo ukusa putem uspomena. Ovo putovanje kroz čula i uspomene predstavlja naučan i gastronomski izazov koji bi mogao da promeni živote miliona ljudi. 


Ovogodišnji 18. Uhvati film održao se od 23-27. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Tokom četiri premijerna filmska dana prikazano je ukupno 30 filmova iz 17 zemalja sveta koji umetnički i tematski ruše granice i menjaju perspektive. Izazivaju jake emocije, jačaju empatiju i šalju poruku da svi možemo da damo doprinos u izgradnji ravnopravnijeg društva.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Održava se već 18 godina u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; a izdanja ima u Rijeci, Banjaluci i Kotoru. Ovogodišnje izdanje Festivala realizuju se u okviru Kaleidoskopa kulture, jednog od najvećih programskih lukova projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, a podržali su ga: Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Erste banka Srbije

18. izdanja međunarodnog festivala Uhvati film

16.Oct 2020
18.Oct 2020

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Kultura

Izložba „Šuma i zvezde“ Frančeska Amorozina

Izložba Šuma i zvezde Frančeska Amorozina biće otvorena 18. oktobra u 18.30h u galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu…

Nemi pesnik: Nova nada novosadske muzičke scene

U inat vremenu u kojem je sve manje poeta a sve više tekstopisaca i kopirajtera Nemi pesnik odlučio je da…

Klišei iz romantičnih filmova koji su nam dosadili

Možda romantični filmovi nisu vaš omiljeni žanr, ali morate priznati da ste sigurno bar nekad pogledali neko takvo ostvarenje, bilo…