Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Psihološki triler „Savršen neprijatelj“ u bioskopima od 8. aprila

AUTOR: CityMagazine 31 Mar, 2021
Psihološki triler „Savršen neprijatelj“ u bioskopima od 8. aprila

Reditelj Kike Maijo donosi na veliko platno psihološki triler Savršen neprijatelj (A perfect enemy), snimljen na osnovu romana Kozmetika neprijatelja belgijske spisateljice Ameli Notomb. Od 8. aprila na repertoaru domaćih bioskopa naći će se film sa glumcem Tomašom Kotom u glavnoj ulozi, kog smo imali prilike da gledamo u filmu Hladni rat koji je nominovan za nagradu Oskar u tri kategorije, a koji u najnovijoj najavljenoj drami Nikola tumači lik Nikole Tesle.

Radnja filma Savršen neprijatelj smeštena je uglavnom na aerodromu gde se susreću dva neverovatna saputnika. Priča prati uspešnog arhitektu Džeremija dok čeka svoj let na aerodromu u Parizu kada mu prilazi jedna krajnje neobična i brbljiva devojka. Zbog njenog nasrtljivog ponašanja Džeremi propušta let, a dok čeka sledeći avion, nikako ne uspeva da se otarasi dosadne neznanke. Iako se njihov susret čini slučajnim, zaokret do kog dolazi transformisaće poznanstvo u nešto mnogo opasnije.

Reditelj Kike Maijo poznat po filmovima Eva (2011) i Toro ističe da su misterije uvek prisutne u njegovim ostvarenjima.

„Posebno me interesuje arhitektura i kako mesto u kom likovi žive utiče na filmove i priču. U filmu Eva to je bila kuća iz vesterna, usamljeni čovek i laboratorija. U filmu Toro postoji ono preterivanje iz 60-ih i 70-ih. Sada je glavni lik arhitekta koji radi na ideji usavršavanja prostora i traženja čistih linija. To govori kako na neki način hoćemo da pokažemo svoju najbolju stranu, posebno sada kada smo svi na društvenim mrežama, neprestano se razmećući svojim životima u kući”, rekao je reditelj o filmu.

Osim što je nastao pod palicom španskog reditelja sa poljskim glumcem u glavnoj ulozi internacionalni karakter trilera Savršen neprijatelj ogleda se i u engleskom jeziku na kom je film snimljen, dok je lokacija snimanja bila Nemačka.