Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Fotograf je napravio fantastičnu sliku erupcije vulkana za vreme polarne svetlosti

AUTOR: CityMagazine 01 May, 2021
Fotograf je napravio fantastičnu sliku erupcije vulkana za vreme polarne svetlosti

Šta dobijamo kada spojimo erupciju vulkana i polarnu svetlost? Ako pitamo Kristofera Metjuza, on će nam reći: „fotografiju kakva se pravi jednom u životu“. Ovaj bivši pravnik već nekoliko godina živi na Islandu i svoje vreme provodi fotografišući prelepe pejzaže ove zemlje.

Kada je čuo da se sprema erupcija vulkana Geldingadalur na jugozapadu zemlje, Metjuz je odmah spakovao svoju opremu i zaputio se tamo, ne bi li našao najbolje mesto da fotografiše ovaj neverovatni prizor. Sluteći da će lokalne vlasti ograničiti prolaz ljudima koji žele da izbliza vide erupciju, on je pronašao malo udaljeniju lokaciju, s koje se jasno video crveni dim, ali i njegova refleksija u zalivu. Jednog dana, međutim, dogodilo se nešto što je Metjuz potajno očekivao. Došlo je do pojave polarne svetlosti koja je zajedno sa erupcijom vulkana izgledala kao prizor sa neke druge planete. Metjuz se istog trenutka latio svog foto-aparata i uslikao ovu neverovatnu scenu.

Verovali ili ne, Metjuz je primetio polarnu svetlost nekoliko minuta posle ponoći 24. marta, što je dan njegovog rođenja. U međuvremenu je pronašao način i da se približi vulkanu i izbliza prikaže njegovu lavu, a kako izgledaju neke od najboljih fotografija koje je Kristofer Metjuz napravio tokom skorašnje erupcije vulkana na Islandu, možete videti u produžetku…

Izvor: My Modern Met
Izvor fotografija: instagram.com/christopher.mathews