Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kreativni centar predstavlja priručnik „Zašto ne treba da budete savršen roditelj“

AUTOR: CityMagazine 26 May, 2021
Kreativni centar predstavlja priručnik „Zašto ne treba da budete savršen roditelj“

„Kao što ne postoji savršen lekar, suprug, prijateljica, ne postoji ni savršen roditelj. Sve što je potrebno detetu jeste roditelj koji čini najbolje što može. Ništa više od toga.“ (Nevena Lovrinčević)

Zašto ne treba da budete savršen roditelj naziv je novog priručnika Nevene Lovrinčević, psihologa i autora nekoliko korisnih knjiga namenjenih roditeljima u izdanju Kreativnog centra.U ovoj knjizi govori se o izazovima savremenog roditeljstva. Kroz nekoliko poglavlja (Moje dete je izuzetno; Učiteljica je nepravedna; Stvarno nemam vremena; Ne želim da sputavam detetovu ličnost; Sve je pod kontrolom i dr) autorka govori o najčešćim dilemama roditelja koji danas vaspitavaju decu – kako pronaći pravu meru između sputavanja i slobode, koje su posledice insistiranja na uspehu po svaku cenu, na koji se način uhvatiti u koštac sa ulogom društvenih mreža u životu dece i mnogim drugim.

Naravno, nisu savremeni roditelji prvi koji se suočavaju s dile­mama. Svaka generacija ima svoje izazove. Kakvi god da su izazovi roditeljstva u vremenu u kojem vaspitavamo decu, autorka smatra da će svakom roditelju od pomoći biti fleksibilnost, preispitivanje i odustajanje od ideje da se u roditeljstvu mora dostići savršenstvo. „Odustanite na vreme od savršenstva. Nemojte da vam u jurenju nečega što je nedostižno promaknu stvari koje su zaista važne: da pratite svoje dete, da ga podržavate, podstičete, da neki put i podviknete, da se mazite s detetom i uživate u jednoj od najlepših uloga svog života“, poručuje autorka Nevena Lovrinčević.