Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Podržimo lokalno – personalizovane knjige za decu

AUTOR: CityMagazine 26 Apr, 2021
Podržimo lokalno – personalizovane knjige za decu

Domaći start-up Unique You Books sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje Kickstarter kampanje, u nadi da će prikupiti novčana sredstva za finalizaciju ovog uzbudljivog i inovativnog projekta. Unique You Books veruje da je svako dete jedinstveno i da bi takve trebalo da budu i njihove knjige. Zato žele da ponude roditeljima, prijateljima i rođacima mogućnost da kreiraju i poruče visoko personalizovane knjige bazirane na interesovanjima, izgledu, imenu i karakternim osobinama deteta koje vole.  

Naš cilj jeste da napravimo knjigu u kojoj će se svako dete prepoznati”, kaže ko-osnivač Ana Šuša. „A to podrazumeva decu svih boja, decu sa smetnjama u razvoju, onu u invalidskim kolicima, decu koja nose naočare ili decu koja boluju od raka.”

„Želimo da pomognemo roditeljima da nauče svoju decu da upoznaju, vrednuju i vole sebe, baš takve kakva su”, dodaje ko-osnivač Milica Todorić. „I da tokom tog procesa shvate da su svačije jedinstvene osobine vredne ljubavi i poštovanja.”

Milica Todorović i Ana Šuša

Ana i Milica kažu da je projektu sada neophodna finansijska pomoć, kako bi se pokrile neke od trenutnih potreba. Sve priče su napisane i ilustratori su u procesu finalizacije razvoja likova. U ovoj fazi, novac je potreban za završetak Unique You Books sajta, kao i za crtanje više od 300 glavnih likova i 180.000 ilustracija.

„Uverene smo da kada dete može da se identifikuje sa junakom knjige, svim njegovim preprekama i pobedama, mnogo lakše može da prepozna sopstveni potencijal. I ne samo to – imaće bolje mišljenje o sebi i svetu koji ga okružuje. Želimo da osnažimo decu širom sveta da otkriju, prihvate i vole sebe, baš takva kakva su”, kaže Ana.

Knjige će biti dostupne u mekom i tvrdom povezu i namenjene su, za sada, engleskom govornom području. Korisnici će moći da biraju između više od 300 glavnih likova, 180.000 ilustracija, tri pozadine i preko 70 osobina, kako bi kreirali svoju personalizovanu priču.

Za više informacija o ovom projektu vrednom pažnje, molimo posetite sajt ili Kickstarter stranicu.