Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Sedmi Čumić Book Fest

Pandemija nam je bez sumnje oduzela mnogo toga, a jedna od tih stvari su i događaji iz sfere kulture i umetnosti. Predstave, izložbe i promocije knjiga su oduvek bili savršen način da se poštovaoci umetnosti na jednom mestu okupe, a toga je u proteklom periodu bilo veoma malo.

Zato imamo to zadovoljstvo da vas obavestimo da je danas otvoren Čumić Book Fest, koji se, u organizaciji distribucije Makart, održava u Čumićevom sokačetu.

Kad i gde?

Ovogodišnji Čumić Book Fest održaće se na platou ispred Makart Store-a u Čumićevom sokačetu od 8. do 13. juna, a radno vreme biće od 10 do 20 sati svakog dana. Ono što možete da očekujete jesu izdanja više od 40 izdavača, kao i super akcije i popusti. Na sve naslove biće omogućeno 20% popusta, a pored toga će biti i akcija na kojoj ćete moći da kupite 3 knjige za 999 din.

Ako ostavimo ovaj prodajni deo po strani, najzanimljiviji deo ovog festivala jesu upravo promocije i tribine koje će se održavati svakodnevno, u periodu od 17 do 22 sata. U pitanju su promocije nekih od najaktuelnijih izdanja, događaji koji će okupiti sve ljubitelje književnosti na jednom mestu i koji će nam na makar nekoliko dana odvući pažnju od svega onoga što smo morali da preživimo u proteklih godinu dana.

Pored toga razgovaraće se o trendovima u svetskoj književnosti i o tome koliko ih mi ovde pratimo, o književnosti na društvenim mrežama i zajednicama koje su se tu formirale, a predstaviće nam se i neki super izdavači koji možda nisu toliko poznati široj publici, ali nas osvajaju kvalitetom svojih izdanja i izborom naslova. Od naslova ove godine izdvajamo roman Krojačica u izdanju izdavačke kuće Štrik, čija promocija se održava u utorak, 8. juna u 18h. Pored toga, tu je promocija i potpisivanje novog romana Siniše Kovačevića u petak, promocija romana Ispod majice Marije Ratković u subotu, kao i mnoge druge interesantne književne radionice i razgovori.

Program Čumić Book Festa

Utorak, 8. jun:

17 h

IK ŠTRIK: promocija knjige KROJAČICA, Beril Bejnbridž. Govore Sanja Gligorić, urednica u časopisima Anglozine i KUŠ!

Slavka Vlalukin, IK Štrik

Sreda, 9. jun:

18 h

Tribina: Kuda ide srpka književnost u 21. veku/Gde smo u odnosu na svetske trendove u književnosti?   Govore Tamara Krstić, novinarka i književna kritičarka, Ivan Milenković, književni kritičar  i Aleksandar Šurbatović, urednik i izdavač.

19 h

Izdavačka kuća Dorotej,  Predstavljanje romana 14:14, govori autor Vlada Arsić

Četvrtak, 10. jun:

18 h

Tribina: Književnost na društvenim mrežama. Govore bookstagramerke Slavka Vlalukin @belgraddofska, Deana Malek @bookvalna i Zorana Karapandžin @zozefina_k

19 h

Književna radionica Rašić, predstavljanje romana Kraljevstvo Rit, Danijela Kovača

Petak, 11 jun:

16 h

Dereta: predstavljanje knjige Varoška legenda 1 i 2, Tajane Poterjahin. Govore autorka i urednik Zoran Bognar.

17  – 19 h

Potpisivanje i promocija romana Gospodar greha, Siniše Kovačevića. Razgovor sa autorom vodi Marko Srdanović.  

19 h

Centar za promociju nauke, predstavljanje novog broja časopisa Elementi. Učestvuju Ivan Umeljić, urednik časopisa, Darko Stojilović, autor tekstova u Elementima, Đorđe Petrović I Bogdan Đorđević, naučni novinari u CNP.

Subota, 12. jun:

17 h

IK Odiseja: predstavljanje knjiga Plavetnilo, Maje Lunde i Stvarno koliko i ja, Hane Eštavik.

18 h

Kontrast izdavaštvo: predstavljanje 2. Izdanja romana Ispod majice, Marije Ratković. O knjizi govore autorka i Jelena Nidžović, urednica.

19 h Književna radionica Rašić, promocija knjiga Karantin u paklu, Jelene Marinkov; U talasima tela, Željane Vukanac; Govori grad, Ane Miloš. Ana Miloš će predstaviti i knjigu Kraj raspusta i druge priče (Booka). Govore autorke i urednica Aleksandra Rašić.

Čumić Book Fest

Čumićevo sokače
08.Jun 2021
13.Jun 2021