Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zbirka priča „100 lica stolica“ oduševiće vašu decu

AUTOR: CityMagazine 30 Apr, 2021
Zbirka priča „100 lica stolica“ oduševiće vašu decu

Na svetu postoji bezbroj stolica. Sve one se razlikuju po veličini, nameni, čak i po broju nogu – od drvene šamlice, preko pufnastog taburea, stroge trpezarijske stolice, pa do filmske stolice ili one u avionu, koja vas nosi na drugi kraj sveta. Ali, da li ste ikada pomislili da је jedan tako običan predmet kao što je stolica zapravo svedok bezbroj neverovatnih priča, događaja i životnih sudbina? I da svaka stolica pamti velike snove, želje, nade, izmaštane slike i igre svojih vlasnika – od slavnog slikara Van Goga, preko prve žene u svemiru Valentine Tereškove, do mladih aktivista koji se bore da svet učine boljim.

U izdanju Kreativnog centra objavljena je zbirka priča 100 lica stolica. Pred čitaocima je neobična knjiga čija je glavna junakinja niko drugi do – stolica. Dvadeset dve priče o njenih stotinu lica izatkala je od mašte, humora i mrvice stvarnosti Jasminka Petrović, nagrađivana autorka brojnih izdanja za decu i mlade, a knjigu su ilustrovala dvadeset dva ilustratora.

100 lica stolica je knjiga koju ćete voleti, preporučivati i poklanjati. Od nje se nećete rastajati i rado ćete je čuvati među uspomenama. „U ovoj knjizi prepliću se stvarno i nestvarno, baš kao i u detinjstvu“, izjavila je autorka knjige Jasminka Petrović.