Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
22. Guitar Art Festival

Guitar Art Festival i Dom omladine Beograda predstavljaju 22. izdanje međunarodnog festivala gitare koji će se održati pod sloganom „Digital Revolution”. Beograd šalje signal i slavi gitaru kroz osam koncerata klasične, pop i rok muzike i drugim pratećim programom festivala.

Dugoiščekivani koncert popularne gitarske supergrupe 40 Fingers otvara Guitar Art Festival u Kombank dvorani. Novi muzičko-scenski spektakl italijanskog gitarskog kvarteta Guitar Rhapsody predstaviće poznatu filmsku muziku, autorske pesme, a potom sledi energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.

Proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski je redovan gost i deo Guitar Art Festivala. Ovog puta pridružiće mu se specijalni gost Vukašin Marković, pevač i trombonista.

Svečano zatvaranje festivala rezervisano je za 5. jun na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine i svetsku premijeru koncerta Recuerdos de Belgrado nemačkog kompozitora Hoakin Klerča, koji je koncert za gitaru i simfonijski orkestar posvetio beogradskom Guitar Art Festivalu.

22. Guitar Art Festival

Makedonska 22 Dečanska 14 Studentski trg 5
01.Jun 2021
05.Jun 2021
Dom omladine Beograda, Kombank dvorana, Kolarčeva zadužbina