Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Garden Sessions u Botaničkoj bašti Jevremovac od 26. do 29. jula

AUTOR: CityMagazine 16 Jul, 2021
Garden Sessions u Botaničkoj bašti Jevremovac od 26. do 29. jula

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom Garden Sessions, u Botaničkoj bašti Jevremovac.  Svi koncerti počinju u 20 časova, a raspored po danima je sledeći:

  • 26. jul – Neno Belan & FiumensBest of 
  • 27. jul –  Matija DedićTajna vještina, muzika Zlatana Stipišića Gibonnija
  • 28. jul –  GalijaAkustično, kao nekad
  • 29. jul –  Nada PavlovićLady sings Jazz

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs, biletarnicama Ticket Vision-a kao i na blagajni Botaničke bašte Jevremovac. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara. Omogućen je popust od 10% za korisnike Senior kartica, na blagajni.

Ove posebne muzičke večeri otvoriće u ponedeljak 26. jula Neno Belan sa svojim Fiumensima koji nakon dve godine ponovo dolazi u Beograd. Jedan od koncertno najaktivnijih muzičara sa ex YU prostora, svoju popularnost u Srbiji duguje i fazi iz doba grupe Đavoli čiji će opus Beograđani moći da čuju i na ovom koncertu. Svakako, Neno i Fiumensi izvodiće i pesme iz njegove solo karijere, tako da će posetiocima prikazati presek i svojevrsni best of svog stvaralaštva.

27. jula publiku očekuje čuveni muzičar i pijanista Matija Dedić koji će izvesti instrumentalne obrade najlepših Gibonnijevih kompozicija. Divlji cvit, Ispod moga pramca (Tempera), Cesarica i Kad sam nasamo s njom svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim džez obradama, zadržavši pritom esenciju i ritam originalnih verzija, a publici će biti predstavljene na ovom posebnom nastupu.

28. jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Naša čuvena džez pevačica Nada Pavlović, poznata kao „bela žena sa crnim glasom”, nastupiće 29. jula a njen program nosi naziv Lady sings jazz. Nastupala je sa džez orkestrom Djuka Elingtona, sa Čikom Korijom, imala je ponudu Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i ponudu Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih, a poznato je i da je dobila i kompliment od legendarne Arete Frenklin.

Garden Sessions u Botaničkoj bašti

Takovska 43
26.Jul 2021
29.Jul 2021
Botanička bašta Jevremovac
800, 1.000 RSD