Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koncert 4 maljčika 30. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

AUTOR: CityMagazine 15 Oct, 2020
Koncert 4 maljčika 30. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

Prof. Aleksandar Šandorov u klavirskom duu sa Nemanjom Nikolićem predstavlja koncertni program pod nazivom Nebeska Rusija – četiri maljčika. Kroz naslov projekta, kao i kroz sam koncertni program, jasno se aludira na „dobri duh” Vlade Divljana, jer se koriste nazivi pesme odnosno filma koji je nedavno snimljen o njemu (pesma Maljčiki, film Nebeska tema). Termin Rusija se u nazivu projekta koristi zbog porekla Prokofjeva čija se muzika koristi u koncertnom izvođenju.
Dobro je poznato da Šandorov svoje mesto pronalazi i u drugim muzičkim žanrovima, da je radoznao i smeo u muzičkom izrazu, a da je već ostavio značajan trag kao dragoceni saradnik Vlade Divljana tokom decenija zajedničkog rada.

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima, koje vešto ukršta sa muzikom Prokofjeva, u aranžmanu urađenom isključivo za dve klavir- klavijature, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.
Ovakav muzički izraz s jedne strane postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana. Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav prema muzici Prokofjeva, oni na jedinstveni način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače ih u koncertne prostore, zadržavajući pritom svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Studentski trg 5
30.Oct 2020
Kolarčeva zadužbina
1200 RSD