Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koncert 4 maljčika 30. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

AUTOR: CityMagazine 15 Oct, 2020
Koncert 4 maljčika 30. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

Prof. Aleksandar Šandorov u klavirskom duu sa Nemanjom Nikolićem predstavlja koncertni program pod nazivom Nebeska Rusija – četiri maljčika. Kroz naslov projekta, kao i kroz sam koncertni program, jasno se aludira na „dobri duh” Vlade Divljana, jer se koriste nazivi pesme odnosno filma koji je nedavno snimljen o njemu (pesma Maljčiki, film Nebeska tema). Termin Rusija se u nazivu projekta koristi zbog porekla Prokofjeva čija se muzika koristi u koncertnom izvođenju.
Dobro je poznato da Šandorov svoje mesto pronalazi i u drugim muzičkim žanrovima, da je radoznao i smeo u muzičkom izrazu, a da je već ostavio značajan trag kao dragoceni saradnik Vlade Divljana tokom decenija zajedničkog rada.

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima, koje vešto ukršta sa muzikom Prokofjeva, u aranžmanu urađenom isključivo za dve klavir- klavijature, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.
Ovakav muzički izraz s jedne strane postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana. Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav prema muzici Prokofjeva, oni na jedinstveni način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače ih u koncertne prostore, zadržavajući pritom svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Studentski trg 5
30.Oct 2020
Kolarčeva zadužbina
1200 RSD

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Kultura

Izložba „Šuma i zvezde“ Frančeska Amorozina

Izložba Šuma i zvezde Frančeska Amorozina biće otvorena 18. oktobra u 18.30h u galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu…

Nemi pesnik: Nova nada novosadske muzičke scene

U inat vremenu u kojem je sve manje poeta a sve više tekstopisaca i kopirajtera Nemi pesnik odlučio je da…

Klišei iz romantičnih filmova koji su nam dosadili

Možda romantični filmovi nisu vaš omiljeni žanr, ali morate priznati da ste sigurno bar nekad pogledali neko takvo ostvarenje, bilo…