Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koncert Holandskog baroknog ansambla na Kolarcu 17. marta – zajednički nastup sa Beogradskim barokom – OTKAZANO

AUTOR: CityMagazine 09 Mar, 2021
Koncert Holandskog baroknog ansambla na Kolarcu 17. marta – zajednički nastup sa Beogradskim barokom – OTKAZANO

Ugledni svetski ansambl Holland Baroque (Holandski barok) održaće koncert u sredu, 17. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 19 časova, u saradnji sa ansamblom Beogradski barok. Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom Mundus inversus koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od „končerta grosa“, preko „virtuoznog koncerta” do „rokoko“ stila.

U organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, Holandski barok prvi put nastupa u Beogradu zajedno sa ansamblom Beogradski barok, na čiju je inicijativu i došlo do ove saradnje, u okviru njihovog ciklusa Evropa u gostima. Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata Evropa u gostima 2021 a na inicijativu Katarine Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Ansambl Holland Baroque, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi. Holandski barok redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima kao što su gambista Paolo Pandolfo, mandolinista Avi Avital, violončelista Đovani Solima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha.

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj. Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

City Magazine deli 3 puta po dve ulaznice za ovaj koncert, sve što treba da uradite kako biste se našli u konkurenciji za dobijanje nagrade je da u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici napišete koji vam je omiljeni nastup koji ste gledali u Kolarčevoj zadužbini.

Foto: Wouter Jansen

Evropa u Gostima 2021 Koncert Mundus Inversus, Holland Baroque & Beogradski barok

Studentski trg 5
17.Mar 2021
Kolarčeva zadužbina
600 RSD