Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzički spotovi u kojima se hoda ulicom

AUTOR: Isidora Spasić 08 Jun, 2021
Muzički spotovi u kojima se hoda ulicom

Toliko često ljudi hodaju ulicom i slušaju muziku. A kad malo bolje razmislite, postoje odlične pesme, te tako i spotovi, u kojima se radnja dešava upravo na ulici. Podsećamo vas na 10 takvih primera.

The Verve – Bitter Sweet Symphony

Nažalost, za jedan od najboljih spotova u kom pevač hoda ulicom kvalitet dostupnog videa je loš. Ipak, spot sve vreme drži pažnju, jer glavni akter ide pravo, sudarajući se sa drugim ljudima, ali bez osvrtanja.

Massive Attack – Unfinished Sympathy

Nekad je jednostavnost ključ za uspeh. Tako je i u slučaju ovog videa, snimljenog u jednom dugom kadru. Dok se prati šetnja pevačice ulicama Los Anđelesa, fokus je na njoj, ali i na svemu što se dešava okolo.

Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia

Pošto pesma govori o ulicama Filadelfije, na početku to i jeste ono što vidimo. Ali glavni deo nastupa kada se pojavi Brus Springstin. Podsetnik – pesma je urađena za film Filadelfija, sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi.

Amy Winehouse – Tears Dry On Their Own

Spot je režirao priznati fotograf Dejvid Lašapel. Zbog toga se oko Ejmi na ulici nalazi sijaset interesantnih ljudi, likova, i karaktera. Istina je da u spotu ima i momenata gde je pevačica u hotelu, ali delovi na ulici su upečatljiviji.

Beck – Devils Haircut

Spot se upečatljivo izdvaja, jer su ulice kojim pevač Bek hoda – mahom prazne. U jednom trenutku dolazi do raspleta, gde se vidi da ga sve vreme neko prati. Stajling je takođe interesantan, pre svega zbog kaubojskog šešira i kasetofona.

Kylie Minogue – Come Into My World

Poznati reditelj Mišel Gondri zadužen je za ovaj video. U njemu Kajli šeta ulicama Pariza. Ali, postoji jedan trik zbog kog se spot naročito izdvaja. Naime, u jednom trenutku pevačica se multiplicira, i hoda u više pravaca.

Coldplay – The Scientist

Istina je da se jedan deo spota odvija u šumi, a ne na ulicama, ali postoji razlog zbog kog je video zaslužio da se nađe na ovoj listi. U pitanju je originalno rešenje, gde u skladu sa rečima pesme – pevač ide unazad.

Kiesza – Hideaway

Malo manje hoda, a više „zaraznog” plesa i dobro osmišljene koreografije dominiraju spotom. I sami ćete poželeti da se pomerate u ritmu gledajući kako to pevačica vrhunski čini na ulicama Bruklina.

Bee Gees – Stayin’ Alive

Pesma je simbol sedamdesetih godina, posebno zato što je u vezi sa filmom Groznica subotnje večeri. Sva tri člana grupe šetaju i pevaju u ambijentu koji neodoljivo izgleda kao raspala filmska scenografija.

HAIM – Want You Back

Talentovane sestre Haim hipnotišuće hodaju i povremeno igraju u ovom izuzetno lepom spotu snimljenom u jednom kadru. Prijatna melodija, palme koje se njišu, i harizmatične devojke, ono je što ovaj video čini nezaboravnim.

Naslovna slika: www.billboard.com