Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Neno Belan slavi Đavole u Beogradu – ODLOŽENO

AUTOR: CityMagazine 16 Oct, 2020
Neno Belan slavi Đavole u Beogradu – ODLOŽENO

Muzičar Neno Belan & njegovi Fiumens 10. i 11. novembra (20:00) u Kombank dvorani u Beogradu održaće koncert posvećen pesmama Đavola, povodom 35 godina od izlaska prvog singla legendarne splitske grupe. Belan svira Đavole u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long Play Pod maskama.

Đavoli su diskografski debitovali 1985. godine promotivnim singlom (izdavač Jugoton) sa pesmama Zvuci ulice, Večeras, Nebo vraća osmijeh i Kucaj opet, obradom Keep On Knockin legendarnog Litl Ričarda (Little Richard), o čemu Belan kaže:

„To je bio singl štampan samo za potrebe radio stanica i nije išao u slobodnu prodaju. Na njemu su bile četiri pesme, između ostalog Kucaj opet. Sa tom pesmom smo uspeli doći prvi put na televiziju, bila je emisija Stereovizija, gde su nastupali demo bendovi, a publika je glasala. Mi smo tu pobedili. Tu je valjda (urednik u Jugotonu Siniša) Škarica shvatio da ima potencijala u nama, i dao je zeleno svetlo za snimanje prvog albuma… Ostalo je povest”.

Predvođeni autorom, pevačem i gitaristom Belanom, Đavoli su na pop rok sceni Jugoslavije bili prepoznatljivi po jedinstvenoj mešavini ranog rokenrola i tvista, uz specifičan mediteranski „začin” i razrađen imidž, što se može čuti na albumima Ljubav i moda (1986), Halo Lulu 22 (1987), Ostani uz mene (1988), kompilaciji Balade – Kad se nađem u predjelu noći (1989), kao i na poslednjem Space Twist (1998).

Bezvremeni hitovi poput Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Jagode i čokolada, Ostani uz mene, Dugo toplo ljeto, Bambina, Điri điri i Cestom preko Zagore, pokazuju svu raskošnu moć Belanovog autorskog talenta, dok je poslednja faza u radu grupe sa albumom Space Twist značajna jer je predstavila prateći trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature), koji i danas čine Fiumense.

Ulaznice su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara preko mreže Tickets.rs i blagajne Kombank dvorane. Koncerti serijala Pod Maskama održavaju se u skladu sa trenutnim zdravstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu, obavezno nošenje maski i dr.

*****Usled trenutne situacije sa Kovid-19, umesto 10. i 11. novembra, najavljeni koncerti biće održani 21. i 22. marta (20:00) 2021. godine u beogradskoj Kombank dvorani. Kupljene ulaznice ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Ulaznice za koncerte Belana & Fiumens 21. i 22. marta ostaju 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Neno Belan & Fiumens; foto: Matko Petrić

Dečanska 14
10.Nov 2020
11.Nov 2020
Kombank dvorana
1.500, 2.000 i 2.500 RSD

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Kultura

Izložba „Šuma i zvezde“ Frančeska Amorozina

Izložba Šuma i zvezde Frančeska Amorozina biće otvorena 18. oktobra u 18.30h u galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu…

Nemi pesnik: Nova nada novosadske muzičke scene

U inat vremenu u kojem je sve manje poeta a sve više tekstopisaca i kopirajtera Nemi pesnik odlučio je da…

Klišei iz romantičnih filmova koji su nam dosadili

Možda romantični filmovi nisu vaš omiljeni žanr, ali morate priznati da ste sigurno bar nekad pogledali neko takvo ostvarenje, bilo…