Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Onlajn koncert kvarteta saksofona „Banda saksofonista“

AUTOR: CityMagazine 19 Apr, 2021
Onlajn koncert kvarteta saksofona „Banda saksofonista“

U ponedeljak 19. aprila u 19 časova na Facebook stranici Međunarodnog festivala saksofona u Srbiji – Belgrade SAXperience biće održan koncert kvarteta saksofona „Banda saksofonista“.

Banda saksofonista nastala je 2014. godine pod mentorstvom profesora Milana Savića, sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja. Nakon nekoliko godina veoma aktivnog koncertriranja, Banda saksofonista je izrasla u profesionalni sastav sa raznovrsnim repertoarom.

Bandu čine četvoro izvanrednih saksofonista iz Srbije: Mateja Blažić (sopran saksofon), Antonela Ilijić (alt saksofon), Milan Savić (tenor saksofon) i Lazar Đorđević (bariton saksofon). Jedinstveni su po kratkim i iznenadnim nastupima na otvorenom koji doprinose popularizaciji saksofona među širom publikom.

Ovakvi „fleš mob“ nastupi na Cvetnom trgu, ispred Kulturnog centra Beograda, ispred Francuskog instituta u Beogradu, u klubu Svratišta za decu, Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i uvek izazivaju veliko interesovanje kod publike.

Osim nastupa na otvorenom ovaj sastav nastupa i u okviru koncertne serije Mini Saxperience koja se tokom cele godine održava na različitim lokacijama u Beogradu: Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Kulturnom centru Beograda, U.K. Parobrod i posvećena je našoj najmlađoj publici.

Na ovaj način deca imaju priliku da čuju i vide ove izvrsne saksofoniste i nauče nešto novo o ovom zanimljivom instrumentu. Banda saksofonista izvodi transkripcije kao i muziku originalno pisanu za kvartet saksofona i na svom repertoaru ima veliki izbor ozbiljne, džez i popularne muzike.

Publika će koncert moći da pogleda putem linka: https://www.facebook.com/belgradesaxperience.

Program:

  • George Gershwin – An American in Paris (ar.Philippe Marillia)
  • Jean-Baptiste Singelee – Grand Quatour Concertant op.79
  • Astor Piazzolla – Close your eyes and listen (ar. Roberto Di Marino)
  • Jean Matitia – Chinese rag
  • The Pink Panter – Henri Mancini (ar. Arthur Frackenpohl)

Onlajn koncert kvarteta saksofona „Banda saksofonista“

19.Apr 2021
Online