Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spektakl na otvaranju Nišvila: Rekordnih 100 džezera „Nišville Jubilation”

AUTOR: CityMagazine 08 Jul, 2019
Spektakl na otvaranju Nišvila: Rekordnih 100 džezera „Nišville Jubilation”

Pet big bendova sa ukupno sto muzičara postaviće nezvanični svetski rekord izvodeći zajedno poklon kompoziciju Duška Gojkovića „Nišville Jubilation” na otvaranju ovogodišnjeg 25. festivalskog izdanja Nišvila, 8. avgusta 2019. godine.

Zajedno će nastupati big bendovi iz Niša pod vođstvom Dragoslava Petrovića, Buenos Ajresa kojim diriguje Gustavo Firmenih, Čakoveca sa Mariom Jagecom, Blagoevgrada sa Borisom Janevim i internacionalni tridesetočlani orkestar sastavljen od srpskih, italijanskih i albanskih mladih muzičara.

Kao specijalni gosti nastupiće i proslavljeni pijanista Lari Vučković iz San Franciska, ovogodišnji dobitnik Nagrade Nišvila za životno delo, gitarista Sandro Zerafa, direktor Malta džez festivala i poznati italijanski saksofonista Enco Favata, direktor Santa Galura džez festivala na Sardiniji.

Sandro Zerafa

Sandro Zerafa

U velikom finalu big bendovima će dirigovati i naš proslavljeni trubač Stjepko Gut, a svi će zajedno izvesti njegovu kompoziciju Nisville posvećenu festivalu.

Stjepko Gut

Stjepko Gut

Zbog brojnosti muzičara prvi put u istoriji Nišvila istovremeno će funkcionisati obe glavne bine, a Stjepko Gut će svirati i dirigovati sa posebno montirane međubine. Inače u svetu je česta praksa zajednički nastup tri big benda, ali ovo će biti prvi zajednički nastup pet big bendova.

Lari Vučković

Lari Vučković

Pored kompozicija Duška Gojkovića i Stjepka Guta posvećenih Nišvilu, big bendovi će izvesti i Pozdrav Kauntu Bejziju Bubiše Simića, povodom 115 godina od rođenja Kaunta Bejzija, kao i kompoziciju Karavan Djuka Elingtona, povodom 120 godina njegovog rođenja.

Niški Big Band ft Bubiša Simić

Niški Big Band ft Bubiša Simić