Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

30 godina predstave „Neki to vole vruće“ u Pozorištu na Terazijama

AUTOR: CityMagazine 18 Dec, 2020
30 godina predstave „Neki to vole vruće“ u Pozorištu na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama se izvodi jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu, mjuzikl Neki to vole vruće u režiji „prve dame pozorišne i filmske režije“ u tadašnjoj Jugoslaviji, Sofije (Soje) Jovanović. 27. decembra 2020. godine će biti tačno 30 godina od kada je ova predstava premijerno izvedena.

Kada se Pozorište na Terazijama posle rekonstrukcije vratilo na sadašnju adresu, predstavu su po orignalnoj režiji obnovili glavni glumci iz Sojine podele, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić, i nastavili u njoj da igraju do danas. 

Ovim povodom, Rade Marjanović je izjavio: „Ovih trideset godina mi je brzo prošlo. Ne žalim i raduje me saznanje da je mnogo generacija izraslo uz našu predstavu Neki to vole vruće. To je bila naša dužnost, da održimo uspomenu na veliku Soju Jovanović“.

U prepoznatljivom vedrom maniru Rade Marjanović se i našalio: „Uzgred, sada mnogo bolje razumem žene. Biti u njihovoj koži i na visokim štiklama (barem ona 3 sata u predstavi), tokom trideset godina, je veliko iskustvo. Ljubim vas, sestre slatke!”.

Svetlislav Bule Goncić je objasnio da je najlepši poklon velike Soje Jovanović koji glumac može da ima, uloga sa kojom živi i koja ga ispunjava, i nastavio: „Pozoriste na Terazijama je omogućilo da se ova čast i zadovoljstvo zajedno sa publikom ostvaruje punih 30 godina. U mojoj ulozi je velika zahvalnost celom ansamblu koji živi sa ovom predstavom, posebno zahvalnost onima koji nisu više sa nama, ali su u našim mislima, zahvalnost svim kolegama na skoro 500 izvođenja, velika ljubav i zahvalnost prvoj Puslici Ivani Mihić i, naravno, dugogodišnjem nosiocu repertoara Pozorišta na Terazijama, mom drugu i saputniku, Radetu Marjanoviću. Dragi svi, da se družimo jos toliko!”.

Pozorište na Terazijama će putem svojih društvenih mreža, u preostalom delu meseca, sa publikom podeliti sadržaje u kojima ćemo videti zašto je Soja Jovanović rediteljka koja je „obeležila epohu“, kako je stvarala umetnost ispunjenu optimizmom istovremeno se baveći savremenim temama koje su se ticale publike, kako je publici uvek nudila smeh koji je smatrala nasušnim, i šta su njeni savremenici kroz anegdote rekli o njoj. Prisetićemo se prve postavke ove predstave, videti inserte sa proba ali i čuti sećanja njenih učesnika.

Zatim ćemo publici, zbog promenjenih okolnosti, kroz nastavak našeg programa #naseprice (započet u aprilu), u lajv uključenju na pozorišnom instagram profilu, predstaviti glavne aktere mjuzikla Neki to vole vruće koji će ispričati kako se spremala predstava, kako je igrati jedan naslov tokom tri decenije, a zatim će  moći da pitaju sve što ih bude zanimalo.