Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Japanska pozorišna trupa je pronašla genijalan način za održavanje predstava tokom pandemije

AUTOR: CityMagazine 07 Mar, 2021
Japanska pozorišna trupa je pronašla genijalan način za održavanje predstava tokom pandemije

Ljubitelji pozorišta i plesa u Japanu odskora mogu da na bezbedan način uživaju u predstavama, i to iza zatvorenih vrata, gledanjem kroz špijunku ili prorez sličan onom na nekim poštanskim sandučićima.

Putujući teatar mesečine je pozorišna trupa iz „Zemlje izlazećeg sunca“ koja je odgovorna za ovu inovaciju. Njihove avangardne predstave se, naime, održavaju u prostoru okruženom spojenim vratima. Svaka od ovih vrata su sa spoljašnje strane ovog kruga s leve i desne strane pregrađene drvetom, tako da posetioci predstave defakto imaju svoju kabinu iz koje mogu da uživaju u performansu plesača i glumaca. Kao što smo već napomenuli, oni to čine kroz špijunku ili prorez. U prvom slučaju moraju da stoje, dok u drugom mogu da se raskomote na stolici. Na ovaj način, svaki od 30 gledalaca ima različit pogled na glumce i plesače, koji nastupaju usred kruga.

Publika je do sada bila oduševljena ovim konceptom, i već su prodate sve karte za dvanaest narednih predstava ove pozorišne trupe. S druge strane, njen lider Asai izjavio je za Rojters da to još uvek nije dovoljno da bi se pokrili svi troškovi organizovanja ovih predstava i da se nada da će njihov koncept uskoro dobiti državnu podršku i postati model za održavanje pozorišnih i drugih predstava za vreme pandemije.

Izvor: Neatorama

Izvor naslovne slike: Reuters