Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mjuzikl u slavu Mileve Marić Ajnštajn u Novosadskom pozorištu

AUTOR: CityMagazine 30 Apr, 2021
Mjuzikl u slavu Mileve Marić Ajnštajn u Novosadskom pozorištu

Nakon mjuzikla Ko se boji Isidore Dankan, novosadski Viva Dance studio iznedrio je još jedan posvećen značajnim ženama prošlosti. Reč je o mjuziklu Ja sam Mileva Marić Ajnštajn, inspirisanom knjigom američke spisateljice Mari Benedikt Drugi Ajnštajn, čiju režiju potpisuju Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač.

Kroz 14 činova više od 40 plesača donosi životnu priču naučnice rođene 1875. godine u Titelu, nadomak Novog Sada – njeno školovanje u muškom svetu, ljubav sa Albertom i nepravdu koju je doživela u njegovoj senci.

Koreografkinja i autorka mjuzikla Gordana Oreščanin, iako ima bogato profesionalno iskustvo, kaže da nije bilo lako postaviti ovu predstavu, posebno u okolnostima koje diktira pandemija.

Osim Gordane Oreščanin na koreografiji su radili i Aleksandar Boškov i mlada Staša Kukić, koja je nedavno priključena timu.

U ulozi devojčice Mileve Marić plešu Simona Bajić i Mia Živković, srednjoškolke Nikolina Janković i Sara Miljević, dok je odrasla Mileva Anđela Joković. Uloga mladog Ajnštajna poverena je Srni Matković, a zrelog Uni Duraković. Na sceni je i profesionalni baletan Nikola Stamenović, kao i pevačica i glumica Maja Brukner.

Predstava je na repertoaru Novosadskog pozorišta 23. maja u dva termina (od 18 i 20 h), ukoliko epidemijska situacija dozvoli.

Fotografije: Milorad Stanković

Mjuzikl „Ja sam Mileva Marić Ajnštajn“

Jovana Subotića 3-5
23.May 2021
Novosadsko pozorište