Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Predstava „Devojčica sa šibicama“ imaće svoju premijeru u Pozorištu mladih

AUTOR: CityMagazine 29 Apr, 2021
Predstava „Devojčica sa šibicama“ imaće svoju premijeru u Pozorištu mladih

Pozorište mladih u saradnji sa Udruženjem građana „Sloboda nema cenu” i Festivalom ekološkog pozorišta za decu i mlade priprema predstavu na temu dece koja žive i rade na ulici – Devojčica sa šibicama, po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena.

Predstava je namenjena deci i roditeljima, ali i svima onima koji ne žele da zatvaraju oči pred teškim temama. Ideja predstave je razvijanje empatije u periodu razvoja deteta kao i edukacija o opasnostima kojima su deca izložena na ulici kao što je trafiking, nasilje, diskriminacija, psihoaktivne supstance…

„Ova bajka, a i sama predstava obrađuje temu smrti i nudi mehanizme pomoću kojih učimo da se nosimo sa teškim osećanjima i stanjima koja nas u životu mogu stići. Pozorište ima moć da o najstrašnijim temama sa decom razgovara na jeziku duše. Zato smatramo da je pozorište za decu i mlade dužno da učestvuje u lancu obrazovanja, edukacije i razvoja dece, kao i da poteže ozbiljne teme u cilju pripremanja dece da zakorače u svet i u tom svetu budu bolji ljudi”, poručuju u Pozorištu mladih pozivajući da saznamo da li ova bajka ima srećan kraj.

Predstava je okupila stručan autorski tim kako u umetničkom tako i u edukativnom smislu. Režiju potpisuje Sonja Petrović, a u predstavi igraju: Kristina Savkov, Vera Hrćan Ostojić, Ervin Hadžimurtezić, Aleksa Ilić i Danilo Milovanović.

Premijera je zakazana za 14. maj.

Predstava „Devojčica sa šibicama“

Ignjata Pavlasa 4
14.May 2021
Pozorište mladih