Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto aloe vera prija svim tipovima kože?

AUTOR: CityMagazine 19 Oct, 2020
Zašto aloe vera prija svim tipovima kože?

ALOE VERA (lat. Aloe Barbadensis M) je samo jedna od 500 vrsta aloe, koje su poreklom iz Afrike i sa Dalekog istoka. Od davnina je u svetu poznata po svom blagotvornom dejstvu na ljudski organizam, i sa pravom je nazvana „kraljicom lekovitih biljaka“ ili „eliksirom dugovečnosti“. Još ju je Kleopatra koristila u svojim dnevnim rutinama za negu kože lica i tela, o čemu postoje brojne legende…

Od biljke se najviše koristi gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti listova, a koju štiti debela kora, sprečavajući isparavanje vode iz lista i omogućavajući joj da raste u suvim i toplim predelima.

Izuzetna lekovita svojstva i blagotvoran uticaj na ljudski organizam su rezultat prisustva preko 240 hranljivih i lekovitih sastojaka, među kojima su:

 • vitamini: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i  folna kiselina
 • više od 20 minerala
 • magnezijum, mangan, cink, bakar, hrom, kalcijum, kalijum i gvožđe
 • preko 20 vrsta aminokiselina i polisaharida

Sve ovo zajedno pruža multifunkcionalnu korist za negu kože koja se ogleda u:

 • Smanjenju upala i iritacija
 • Dubokoj hidrataciji
 • Antialergijskom dejstvu
 • Antioksidativnom dejstvu
 • Zaštiti od UV zraka
 • Jačanju imuniteta kože
 • Anti-aging dejstvu

Stoga ne čudi da je ova biljka postala jedna od najzastupljenijih u kozmetičkoj industriji, i da na policama apoteka i drogerija imate mnoštvo proizvoda od Aloe vere. Međutim, prednost dajemo onima koji su prvi koristili aloju na Dalekom istoku i spojili tradiciju i savremenu nauku, napravivši BUM u kozmetičkoj industriji – Korejcima.

TRI KLJUČNA PROIZVODA OD ALOE VERE

Proizvodi od aloe vere su pogodni za sve tipove kože, a posebno se preporučuju za negu suve, osetljive, upaljene i dehidrirane kože. Takva koža često ima iritacije, crvenilo, svrab i peckanje.

Da biste joj pružili trenutno umirenje i nadoknadili izgubljenu vlagu, istovremeno joj omugućivši da ta vlaga ostane dugo u njoj – predstavljamo vam 3 proizvoda koja će garantovano rešiti ovaj problem odmah.

Hidratantni gel 100%                                   

Proizvod za lice i telo, praktičan za putovanje i celu porodicu, umiruje, neguje, štiti i podmlađuje kožu. Gelastu strukturu koja neguje i hrani čini 100% čist gel aloe vere.

„Sheet maska“ za lice                                  

Celulozna maska, natopljena visoko koncentrovanom esencijom aloe vere u toku 20 minuta upotrebe prianja uz kožu vašeg lica tako da hranljivi sastojci prodiru duboko i dugo se zadržavaju u njoj. Vraća koži vlagu, hidrira je, ublažava bore i fine linije.

Hidrogel maska za lice                                 

Napravljena od bio celuloze, gelaste strukture, ova maska potpuno prianja uz lice, prateći mu konture. U kontaktu sa prirodnom temperaturom kože, maska se polako razgrađuje, a hranljivi sastojci prelaze u vašu kožu. Vraća koži vlagu i elastičnost, jedrinu i sjaj.

Kbeauty i City Magazine dele 3 aloe vera nagrade za naše čitaoce, a sve što treba da uradite kako biste ušli u konkurenciju je da u komentarima na ovaj tekst na našoj FB stranici napišete kako vi negujete kožu tokom hladnih meseci.