Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji

AUTOR: CityMagazine 02 May, 2021
Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji

Planetarno popularan brend Costa kafa je, zahvaljujući Coca-Cola HBC Srbija, konačno i na našem tržištu. O Costa kafi je za naš list govorio Mirko Gutić, menadžer za premium alkoholna pića i kategoriju kafe u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.

Šta za kompaniju znači ulazak u novu kategoriju?

Ulazak na tržište kafe za nas je veoma važan korak usmeren ka tome da dodatno ojačamo portfolio i potrošačima ponudimo napitke za konzumaciju u svakoj prilici, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji.

Pričao o Costa kafi spaja duh Italije i Velike Britanije?

Priča o Costa kafi kreće 1971. godine kada su braća Kosta iz Italije stigli u London. Razočarani kvalitetom kafe koja ih je dočekala, rešili su da prže sopstvenu kafu. Veliki trud i znanje koje su uložili, rezultirao je da su tek nakon 112 pokušaja, došli do savršene i originalne Costa mešavine. Specifičnost Costa kafe ogleda se i u tome da sva zrna kafe sadrže Rain Forest Alliance (Savez kišnih šuma) sertifikat, koji poseduje samo 6% plantaža kafe na svetu. Dodatno, samo 5% zrna kafe koja stiže sa tih sertifikovanih plantaža zadovoljava kriterijume da budu deo Costa kafe.

Gde trenutno možemo pronaći Costa kafu?

Naša ponuda Costa kafe sadržaće različite mešavine i formate. Trenutno je dostupna Costa kafa u celom zrnu, namenjena ugostiteljskim objektima kao i kapsule namenjene za kućnu i kancelarijsku upotrebu. Costa kafa se već sada može ekskluzivno kupiti u Idea, Roda i Mercator prodavnicama. Radićemo i na unapređenju naše ponude, a sve u cilju da Costa kafu učinimo najomiljenijim brendom kafe među potrošačima i u Srbiji.