Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koliko je važno umeti da volimo, čitajte u novom romanu Vesne Dedić, ekskluzivno na Shoppster.com

AUTOR: CityMagazine 11 Jun, 2021
Koliko je važno umeti da volimo, čitajte u novom romanu Vesne Dedić, ekskluzivno na Shoppster.com

Najnoviji roman Vesne Dedić, Izgubila sam sebe definitivno neće biti jednostavno štivo, ali dobre i životne stvari – retko kada jesu.

Dedić je u svom spisateljskom radu bila produktivna uprkos vremenu koje je sa pandemijom privremeno stalo, a u junu ćemo čitati njenu novu priču, porodičnu sagu o dobroti i „pokušaju da ne dozvolimo nikome, ni u ime ljubavi ili novca, da nas ubedi da nije pametno biti dobar čovek”.

Roman Izgubila sam sebe, shodno aktuelnostima, ekskluzivno će se prodavati na online i TV prodavnici Shoppster.com koja je čitateljkama i čitaocima obezbedila besplatnu dostavu i potpis autorke na svakom naručenom primerku!

Iskra je odrasla po diplomatskim kolonijama, kao kćerka i unuka ugledne porodice sa Dorćola, dok je Vojin bio vanbračno dete i rastao u udžerici na Lionu. Roman prati njihovu ljubavnu priču od trenutka kada su se sreli u tramvaju broj šest, opisuje požudu i radost početka njihove ljubavi i iskušenja kroz koja ona prolazi od vremena sankcija i građanskog rata do leta 2021. i pandemije koronavirusa. „Ovo je priča o Vojinu koji je grešio, mada, što bi rekao pesnik, ni ja nisam bila cveće“,počinje svoju ispovest Iskra dok u svojoj trideset šestoj godini zbog korone leži na Infektivnoj klinici u Beogradu.

I pored tragičnih trenutaka koje roman Izgubila sam sebe već u svojoj najavi nagoveštava, njegova radnja i živopisni likovi će vas, kako autorka napominje, „podstaći da kada je loše vreme odlučite da šetate po kiši, da sačuvate osmeh i pored loših okolnosti i izdaja, da ne gubite vreme u stalnim ljutnjama i prazninama, uplakani noću i zagledani u telefon na koji će (možda) stići poruka”.

„Doživela sam da me prodaju baš oni koje sam kupovala ljubavlju, ali ja sam opet i svima davala sve najbolje od sebe! I kada me povrede, ja uživam pri pomisli da će me pamtiti kao onu koja je najlepše umela da voli. Volim što me takvu pamte i oni koji misle da su me nasamarili i potrošili“ – ovako govori Iskrina baka, jedna od glavnih junakinja ove knjige, a u tim rečima je umnogome sadržana poruka romana koji ćete pročitati u jednom dahu, možda za noć, znatiželjni i vezani za likove opisane u njemu.

Dedić zaključuje da je Izgubila sam sebe priča o „realnosti dve Srbije”, ali i o „Beogradu, koji se ušuška negde ispod rebara, čak i kada ga zauvek napustiš”.Novi roman Vesne Dedić možete eskluzivno da poručite na Shoppster.com od 7. do 14. juna, a sve informacije o poručivanju i dostavi možete pronaći na https://www.shoppster.com/sr-RS/p/1121151/romani/izgubila-sam-sebe-vesna-dedic.