Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mama na zadatku: Kako da deca i kuća blistaju u svakom trenutku?

AUTOR: CityMagazine 10 Jun, 2021
Mama na zadatku: Kako da deca i kuća blistaju u svakom trenutku?

Svaka mama zna koliko je teško žonglirati svim obavezama u kući i oko dece… Još ukoliko, kao ja, imate troje dece različitog uzrasta – fakultet, srednja i osnovna škola, verujem da i sami često poželite da imate neku dobru vilu koja će da dođe i magično, u tri poteza, otkloni sav nered u kući, opere i ispegla silan veš, a vama konačno da malo vremena za odmor…  

No, dobra vest je da nam moderna tehnologija u velikoj meri olakšava sve kućne poslove,  jer na tržištu postoji veliki broj uređaja koji nam štede vreme, energiju, ali i novac. Iako pripadam „staroj školi” koja misli da ništa ne može da zameni klasičnu peglu, nakon što sam nedavno otkrila peglu za vertikalno peglanje, moje mišljenje na ovu temu u potpunosti se promenilo, jer sam u samo jednom proizvodu dobila sjajnu, višestruku pomoć u kući. Evo na koji način…

Imajući u vidu troje, sada već odrasle, dece, ormara i prostora za skladištenje odeće nikad dosta, a kako oni zauzimaju dragoceni prostor, ranije nikada nisam imala dovoljno mesta da raširim dasku za peglanje kako bih ispeglala veš. Sada to više nije slučaj, jer ova pegla podrazumeva peglanje bez upotrebe daske, što mi znatno olakšava ceo proces.

Naime, ona omogućava kako vertikalno, tako i horizontalno peglanje, što znači da je mogu koristiti bilo gde – kako u kući, tako i na porodičnim putovanjima i godišnjim odmorima. Sada više ne moram da razmišljam da li u hotelu ima pegla, te kako ću ispeglati odeću koja se tokom transporta u koferu neminovno pogužva… Pomoću ove pegle začas ispeglam odeću, pa smo svi spremni za 15 minuta, a možete pretpostaviti koliko mi to vremena i energije štedi.

Ono što je takođe velika prednost pegle za vertikalno peglanje jeste to što je odlična za osvežavanje odeće nakon jednog nošenja. Budući da su moji klinci vrlo aktivni i presvlače se sto puta na dan, stalno se po kući motaju neke stvari, ali umesto da ih svaki put odmah stavim u korpu za veš, sada ih jednostavno osvežim i izgledaju kao da su tek skinute sa žice.

Ova opcija vrlo je praktična pošto je, osim za tanke i osetljive tkanine, koristim i za deblje stvari. Rančevi, torbe, vožnja u gradskom prevozu – sve to ostavlja traga na jaknama i kaputima, ali dobra vest je da više ne moram toliko često da ih nosim na hemijsko čišćenje, jer ovu „uslugu” sada imam u svom domu zahvaljujući pegli za vertikalno peglanje. 

Konačno, osim za odeću, ova pegla može se koristiti i za tapacirani nameštaj, tako da pomoću nje lako održavam čistoću u svom domu. Nakon njene upotrebe, komadi nameštaja prosto zasijaju, a kako uklanja i 99,9% bakterija i neprijatnih mirisa, mogu da budem sigurna da je higijena u domu uvek na zavidnom nivou, pogotovo što nam je kuća uvek puna gostiju, pa mi je jako važno da znam da lako i brzo mogu da osvežim izgled dnevnog boravka ili dečje sobe po potrebi.

Drage mame, nadam se da sam vas svojim primerom ohrabrila i ubedila vas da dobre vile ipak postoje, u šta ćete se, sigurna sam, i same uveriti ukoliko isprobate ovu peglu. Neka to bude naša mala tajna, obećavam da nikome neću reći.  

Fotografije: Unsplash