Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tajne žena koje su uvek zadovoljne

AUTOR: CityMagazine 03 May, 2021
Tajne žena koje su uvek zadovoljne

Svaka prostorija u koju uđe odjednom zasija. Bez obzira na to kakvi vetrovi je šibaju uvek je nasmejana i raspoložena. Ona je žena koja nikad ne kuka i izgleda zadovoljno i kad su svi oko nas sumorni.

Verovatno i vi znate neku baš takvu caricu koja uvek deluje zadovoljno. Nekako, gledajući sa strane izgleda kao da joj sve ide od ruke – uspešna je na poslu, najbolja je prijateljica na svetu, s njom je sve uvek smeh i nema te prepreke koju ne može da savlada.

Pronašli smo takve žene, one koje srećemo svaki dan, a koje nam svojom energijom i pričom uvek poprave raspoloženje.

Pitali smo ih u čemu je njihova tajna i kako im uspeva da s osmehom guraju napred i prenose na nas tu neverovatnu lakoću postojanja uprkos stresu i svim životnim borbama.

Milja (33)

Milja Pavlović (33) radi u jednoj marketing agenciji kao vodeći kreativac. U svom poslu niže uspehe, ali paralelno vodi dnevne bitke sa stresom. Otkrila nam je kako uprkos tome ostaje zadovoljna.

„Za početak – šetanje. U poslednje vreme sam počela da gotivim šetanje. U prvih pola sata se dvoumiš da li da ipak uđeš na bus na sledećoj stanici. Ali nakon prvih nekoliko kilometara skontaš da si više fokusirana na trenutak, da pravilnije dišeš, bolje se osećaš. Pored toga – plivanje. Isto kao šetanje, samo još bolje jer ne možeš da koristiš telefon dok si u bazenu. Posle sat i po vremena se osećaš kao džinovsko novorođenče bez briga na umu“, kaže Milja.

Zadovoljnom je čine i vežbe disanja.

„Uvek sam bila skeptik oko vežbi disanja – ali kada naučiš da pravilno dišeš, duboko i ritmično, skontaš koliko je disanje bitno u regulisanju emocija, stresa, anksioznosti“, otkrila je.

Bojana (46)

Bojana Petrović (46) je majstor organizacije – ona je sekretarica naše redakcije, pa uvek brzo i spretno rešava svakodnevne probleme. Pitali smo je kako u poslu koji nije nimalo lak uspeva da ostane zadovoljna.

„Sa godinama sam postala zadovoljnija sobom, volim svoje godine i iskustvo koje su mi donele. I mir koji ide sa njima. Zadovoljna sam i ostvarena kao majka i kao žena. Ispunjena sam kroz svoj posao, i kroz prijatelje koji me čine srećnom, sad već brojimo decenije druženja, uz dobru hranu, vino, putovanja i naravno puno smeha i ljubavi“, govori nam.

Tajna onog „s osmehom kroz život” je da moraš da odvojiš neko vreme samo za sebe, u toku dana.

„To je vreme gde lepo možeš da spakuješ svoje misli i osećanja. Ja to vreme provodim uz dobru knjigu ili dobar film, a sve češće u besciljnoj šetnji, koja mi vraća energiju. Važno je da volite sebe i da sreću tražite u malim stvarima“, podseća nas Bojana.

Milena (27)

Milena Predolac (27) je inženjerka saobraćaja čije zanimanje ima ubrzan tempo, ali ona ga odlično prati. Oko sebe uvek širi osmehe, a ima dosta praktične savete.

„Borba sa stresom se često čini kao kad Marko u prvom Velikom bratu greje bazen šerpom vrele vode, pa umesto preuzimanja konkretnih mera, ostanem na kauču gledajući Uvod u anatomiju. Drugim danima se potrudim da odem na trening ili u šetnju. Takođe sam primetila da briga o drugim živim bićima pomaže pa sam usvojila mačku i kupila nekoliko kućnih biljaka. Tu je i briga o samoj sebi u vidu hidratantnih maski za lice do 300 dinara“, našalila se Milena.

Nela (30)

Nela Bunčić (30) je devojka koja stiže sve – da bude uspešna sportistkinja, a paralelno je i urednica sektora digitalnog marketinga. Uprkos tome što je njeno okruženje često zahtevno i stresno, ona savetuje da zapamtimo da je biti zadovoljna – stanje uma.

„Na naše zadovoljstvo i nezadovoljstvo najviše utiču spoljni faktori, koje mi obično ne možemo da kontrolišemo, ali ono što možemo je da kontrolišemo kako ćemo to prihvatiti i na kakvu emociju ćemo se odlučiti tim povodom. Probajte samo da svako jutro kad ustanete nabacite osmeh na lice i trudite se da tokom celog dana taj osmeh ne skidate i videćete već prvi dan kako ćete se osećati zadovoljno“, kaže Nela.

Bitno je naučiti da prihvatate stvari, događaje i ljude oko sebe, da ne pokušavate da ih promenite na silu, već da promenite sebe, kaže Nela.

„Smatram da je vrlo važno naći neki izduvni ventil kroz koji ćete se ratosiljati stresa. U mom slučaju to je dužinsko trčanje i visoko-intenzivni treninzi tokom kojih se toliko umorim da jednostavno nemam prostora u svojoj glavi i emocijama da se osećam ljuto, loše ili nervozno. Probajte i vi, jer svaka žena zaslužuje da bude zadovoljna“, poručuje Nela Bunčić.

A za sve vas koje bar teže zadovoljstvu i ispunjenom životu, United Media priprema novi portal posvećen ženi koji će se razlikovati od drugih.

Od maja počinje novi portal Zadovoljna.rs, gde ćete pronaći priče o neverovatnim ženama koje menjaju svet, snažnim i nežnim. Osim toga na Zadovoljnoj ćete pronaći fenomenalne modne inspiracije, priče o lepoti, enterijerima, psihologiji, ljubavi, poznatima, kao i lične stavove žena koje znaju šta hoće ali ne viču na druge.

Novi portal će biti virtualno mesto za uživanje, ali i edukaciju, ono na kom će žene dobiti podršku i inspiraciju za uživanje u životu bez obzira na svoje životne izbore. Jer ma ko da si – uvek imaš razlog da budeš zadovoljna.